BØN
Tværkulturel bøn på Store Bededag

I et arrangement, som skal samle etniske danskere og nydanskere, folkekirke og frikirke, inviterer Kirkernes Integrationstjeneste og Evangelisk Alliance igen til bøn for nationen på Store Bededag.For 8. gang vil Kirkernes Integrationstjeneste (KIT) bruge Store Bededag på at forene danskere i Bøn for Nationen.

Hans Hernrik Lund, leder af KIT, og Adeboye Olushola, præst i Jesus Center i København.
Billedet er fra Helligåndskirken i hovedstaden ved sidste års Bøn for Nationen.

Mens traditionen for bøn på Store Bededag mere er blevet erstattet af havearbejde for de fleste danskere, er mange kristne nydanskere interesserede i at bevare fokus på bøn for nationen. Derfor er det også KIT, der sammen med Evangelisk Alliance står bag årets tværkirkelige Bøn for Nationen, som foregår både i København og Ålborg.

Forventer fuldt hus

I København foregår arrangementet i Helligåndskirken, og det forventes, at der endnu engang bliver fuldt hus til begivenheden, som både trækker folkekirke- og frikirkefolk til, samt både etniske danskere og nydanskere. Dette år står menuen på både gospelkor, internationale gæstetalere og naturligvis bøn.
– Vi har ikke en politisk gæstetaler i år, som vi plejer at have, det passer sig ikke, når vi ligger lige op ad en valgkamp. I stedet kommer Anne Abok, som er en kendt Nigeriansk skuespiller fra det såkaldte Nollywood. Hun og et team er ved et producere en film om menneskehandel for KIT i Danmark i øjeblikket, fortæller Hans Henrik Lund, som er daglig leder af KIT.

Fremmer integration

Anne Abok er gæst til årets Bøn for Nationen. Hun er producer på en film om trafficking, som KIT i øjeblikket producerer i Nigeria.

Han forklarer, at det er vigtigt med fælles bøn af mange årsager:
– Når vi kommer sammen, danskere og nydanskere, fremmer det i sig selv integrationen. Og med en bededag for nationen får nydanskerne mulighed for at vise, at der er nogle af dem, der vil Danmark. I det hele taget bliver alle kristne i Bibelen opfordret til at bede for landet og landets ledere. Sidst men ikke mindst er det en varetagelse af den historiske kristne arv i landet.

Bøn kan gøre os til en del af bønnesvaret

– Store Bededag blev i 1770 et resultat af helligdagsreformen og blev en samlende bededag for hele nationen. Her samledes mennesker i kirkerne til bøn, hvor der bl.a. blev bedt for, at katastrofer, krig og sygdom måtte gå uden om landet. I dag har man andre kriser, som berører vores nation. Stigende arbejdsløshed, klimaproblemer, krige og terror, bandekrige er bare nogle af de ting, som møder os, skriver KIT i en pressemeddelelse.
Hans Henrik Lund uddyber:
– Bøn er et råb til Gud om hjælp i en verden, som virkelig har brug for det. Noget af det, bøn gør, er også at forandre os til at blive en del af Guds svar. Samtidig kan bøn være med til at fjerne byrderne og bekymringen for fremtiden fra vores skuldre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Ålborg foregår arrangementet i Vor Frue Kirke.