BØN
Bøn over hele globen på pinsedag

Både i Danmark og resten af verden bliver Global Day of Prayer på pinsedag et samlingssted for bøn.I Ddoma, Tanzania og i Chiang Mai i det nordlige Thailand. I Taveuni på Fiji langt ude i stillehavet og i Joppa, Maryland, USA. I Monte, Argentina og i Prato, Italien. Global Day of Prayer er global i ordets egentlige betydning.

Graham Powell var en af kræfterne bag Transformation Africa, som i dag har udvidet sig til Global Day of Prayer.

På pinsedag den 12. juni be’r over 250 millioner kristne i 198 lande over hele kloden for verden og for hinanden. Global Day of Prayer, som i 2000 begyndte som Transformation Africa, spredte sig allerede fra 2005 ud over resten af verden. Graham Powell er en af mændene bag den verdensomspændende bededag.
– Nu ser vi frem til den 12. juni i år, hvor vi igen vil samles til bøn, fra solen står op i øst og bevæger sig gennem alle tidszoner, til den går ned i vest. På denne dag vil mange millioner over hele verden bede sammen. Som ét legeme vil vi ydmyge os, vende os fra synd og stille os til rådighed som en velsignelse for nationerne. Vi vil lovprise vor Gud og fejre hans majestætiske nåde. Jeg vil opmuntre enhver kristen fra alle trossamfund, kirker, grupper og familier til at deltage i denne særlige dag for omvendelse og bøn, udtaler Graham Powel om dagen.

Fra Signalbakken i Aalborg til Rådhuspladsen

Også i Danmark har dagen allerede flere år bag sig, og igen i år vil Rådhuspladsen danne en af de nationale rammer om bededagen. Men også i Almindingen på Bornholm, i Pottemagerens Hus i Holsted og på Signalbakken i Aalborg er der arrangementer og mange flere steder.

Teksten på den internationale Plakat for Global Day of Prayer siger: Bed globalt, samles lokalt – og:
Bed med mange døgnet rundt i ti dage den 2.-11 juni. Bed med millioner over hele verden på pinsedag den 11. juni.

– De store problemer, som ryster verden i dag, ansporer os til at bede. Men det bør i endnu højere grad være Guds fantastiske løfter til os, der bevæger os til at bede indtrængende og med længsel efter Gud. Men uanset, hvad der motiverer os til at bede – om det er pga. et stærkt behov eller et stærkt håb – er der i disse dage en generel overbevisning om, at Kristus kalder sin kirke til at bede, skriver organisationen på sin danske side og opmuntrer dermed til at støtte op om det nærmeste lokale arrangement.

Ud over den enkelte bønnedag lancerer Global Day Of Prayer også ti dages bøn fra Kristi himmelfartsdag indtil pinse i overensstemmelse med Jesu henvisning til disciplene på Kristi himmelfartsdag.


Artiklen fortsætter efter annoncen: