Gratis folkalbum med dybde

Josh Garrels sjette album ”Love and War and the Sea in between”, som er moderne kristen uforudsigelig folkpop kan downloades gratis fra det udkom medio juni og et år frem.
Det er ikke noget let album at anmelde. En ukendt kunstner i dansk sammenhæng, som producerer noget utroligt varieret musik, er vanskelig at putte i kasse med få ord. Efter blot at have lyttet til albummet i en uges tid, føles det knap nok, som om jeg har ret til at sige noget om det, for jeg befinder mig blot på overfladen at et dybt album både musisk og tekstmæssigt. Men jeg vil gøre et forsøg.
Melodierne og musikken kredser om folkpop genren, med afstikkere til hip-hop, sigøjnermusik og helt nye unavngivne retninger, hvor Josh Garrels som en anden kemiker, putter lyde sammen, for at se, hvad resultatet bliver. Det giver et konstant overraskende udtryk, som nogle gange kan virke frastødende ved første gennemlytning for senere at snige sig ind under huden på mig, som ren musikalsk nydelse. Andre numre er mere direkte og enkle at gå til umiddelbart, for så at banke på med så stærke tekstmæssige udtryk, at jeg bliver chokeret.
Josh Garrel er en kristen kunstner, som skriver sange og tekst ud fra de processer og tanker, han har. Han siger selv, at han ikke bevidst skriver kristent, men når han arbejder ærligt med sine sange, er det det, der dukker frem. Denne oprigtige sårbarhed, som gør indtryk, mærkes tydeligt i teksterne, i intensiteten i vokalen og endda i musikken. Da han desuden mener, at kunstnerne skal tjene samfundet i stedet for at være materialistiske konger, har han valgt at give albummet gratis væk det første år.
Jeg føler mig meget taknemmelig over at have hørt dette album, og det gør stort indtryk på mig, at han giver det væk. Det er stort, fordi det er noget særligt, det er smukt, det er kunstnerisk på et højt niveau (så langt jeg kan vurdere) og det er meget dybt. Det giver mulighed for at drømme sig væk for pludselig at blive rystet vågen af den virkelige virkelighed midt i albummet. Download det og find selv ud af, hvad du mener.
Eva