Israel er verdens fjerde -. største våbeneksportør

Israel anses for at være verdens fjerdestørste våbeneksportør og kan med et salg af 7.2 milliarder dollars notere et rekordår for dets eksport af våben – 300 millioner dollars over salget for to år siden.
Dette oplyser det israelske forsvarsministerium på tærsklen til “flyve-show’et” i Paris, der åbner idag og viser, hvor langt Israel er fremme med militærteknologi.

Israel specialiserer sig i udvikling og produktion af ubemandede luftfartøjer, mini-satellitter, “command-and-control”-systemer, panserkøretøjer og renovering af forskellige typer af kommercielle og militære flyvemaskiner.

I 2010 solgte israelske militærfirmaer for 9.6 milliarder dollars våben, hvoraf de 2.4 milliarder gik til det israelske forsvar. I de senere år har israelske forsvarsindustrier investeret i at oprette fælles foretagender i partnerskab med Sydkorea og lande i Sydamerika og Asien.

15 israelske firmaer viser nu deres formåen på udstillinger i “fly-show’et” i Paris, der iår afholdes for 49. gang. Flere af disse firmaer er små eller mellemstore, som nu er i Paris for første gang.

En af attraktionerne på Israels pavillon er “Iron Dome”anti-raket forsvarssystemet, som det lykkedes at nedskyde ni Kassam- og Katyusha-raketter, der blev afskudt fra Gaza-striben mod Israel i april.

Forsvarsministeriets generaldirektør, Udi Shani, siger, at dette systems succes er “et potentiale for ny vækst i fremtidig eksport”. “Iron Dome”-anlægget er mobilt, idet det kan monteres på lastbiler.

En anden israelsk attraktion er “Trophy – Windjacket” beskyttelsessystemet for lette og svære panserkøretøjer. Det kan opfange og ødelægger missiler og raketter, der affyres mod kampvogne og panserkøretøjer. Det er udviklet af Rafael-våbenfabrikken i samarbejde med luftvåbnets “Elta”-gruppe og er blevet brugt med succes af israelske militær tidligere iår.

Israelske laser-styrede bomber og projektiler, der afskydes fra kampfly, og mobile radarsystemer vises også på Israels pavillon.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge en talsmand for Rafael bruger 20 lande verden over nu denne våbenfabriks anti-tank missil systemet af typen “Spike”.