SommerCamp
Forsøg med nyskabelser på Apostolsk SommerCamp

1300 var med på kristen sommercamp i Kolding.
Apostolsk Kirkes nye ledelse forsøgte i år at forny det årlige sommerstævne. Ikke alle de 1300 deltagere var lige begejstrede, men ledelsen er selv godt tilfreds.

En del af sommercamp-deltagerne ved et arrangement i parken foran Kolding Internationale Højskole. (Foto: Arne Damkjær)

For eksempel hæfter man sig ved, at der var 258 førstegangs-deltagere og en gennemsnitsalder på 31 år.
Hertil kom et antal dagsgæster.
Udenfor var der et stort sommerland med sjov for børnene, og der var live-tv fra fællesmøderne.
SommerCamp i Apostolsk Netværk blev afholdt fra 9.-14. juli i Kolding, og 150 frivillige var med til at få sommercampen til at lykkes.
– Som noget nyt var camp´en i år opdelt i en campdel med fokus på samvær, bibelundervisning og fem seminarspor, og en konferencedel med fokus på fællesmøder med internationale forkyndere, forskellige ledersamlinger og koncerter med !Audacious Band og Samuel Ljungblahd, fortæller Jacob Viftrup, som er tjenesteteamleder i Apostolsk Kirkes netværk.

God grillfest trods regn

– Opstarts-grillfesten med livemusik lørdag aften blev en stor succes trods silende regnvejr, fortæller camp-koordinator Allan Tind, som måtte melde alt udsolgt ved bordene med 700 tilmeldte til helstegt pattegris.
Han oplyser, at der blandt de 1300 deltagere i år var 175 teenagere på Landslejren og 100 nydanskere, som fulgte et internationalt spor.
Dertil kom også et seniorspor på Kolding Internationale Højskole. Der blev desuden indsamlet 182.000 kroner til missionsprojekter og udvikling af næste års SommerCamp.

Sort sal og scene – med damp

Blandt nyskabelserne i år var en ny indretning af hallens scene, lyd, lys og indretning.
Mens deltagerne tidligere sad på tværs foran en lang scene, var scenen i år rykket op i den ene ende, mens den modsatte ende var indrettet til café. Altsammen var indhyldet i mørke eller i hvert fald meget dæmpet lys – ligesom til en koncert. På scenen steg der også damp op og stilen var bevidst meget ungdommelig med meget høj og rockagtig lovsangsmusik.

Scenen på Apostolsk Sommercamp mindede om en rockkoncertscene. Her er der koncert med Hanne Vinsten og band. (Foto: Henrik Bo Olesen)
Tre koncerter

– Vi havde 3 fantastiske koncerter, god lovsang ved Ignite Band fra Åben Kirke i Herning, og vores internationale forkyndere Sam Monk fra New Zealand og Glyn Barrett fra Manchester i England satte hver deres spændende aftryk og udfordrede os samtidig til at rykke videre i at virke sammen, siger Jacob Viftrup.

Mere næste år

Han ser nu frem mod næste års SommerCamp i uge 29:
– Vi vil som tjenesteteam udfordre os som “netværk af menigheder og fællesskab af tjenester” til at tænke større, videre, højere – og ud af boksen. Derfor bliver temaet i 2012: Gud er større.
I år fyldte vi rammerne helt ud på camp-pladsen, så nu arbejder vi på en udvidelse af Sommercamp 2012, hvor vi vil strække os endnu længere for at skabe plads til endnu flere og skabe en unik oplevelse for alle aldersgrupper, slutter Jacob Viftrup.
MHJ/Henri


Artiklen fortsætter efter annoncen: