Amerikansk band med kvalitet

Needtobreathe er aktuel med albummet ”The Reckoning” som er deres fjerde album. Albummet er første gang jeg stifter bekendskab med bandet. Og det er et godt bekendtskab, men bandet er langt fra ukendt i USA, bandets hjemland.I 2009 vandt de en Dove Award og i 2010 var de nomineret til 3. Desuden bliver deres musik brugt til soundtrack på flere film eksempelvis P.S. I love you, og både MTV og ESPN har brugt deres musik som underlægningsmusik. Hvilket fortæller noget om hvor høj kvaliteten er i deres musik. En kvalitet, som allerede ved de første gennemlytninger skinner igennem, og får cd’en til at virke både varieret og gennemført.
Gruppens stil er unik og alligevel let tilgængelig. Jeg vil definere musikken som typisk rock, med et tvist. De bruger anderledes instrumenter (fx banjo og countrybas) og effekter som ikke er ”klassiske” for rock, hvilket er befriende og gør bandet unikt.
Teksterne på ”The Reckoning” er ikke prædikende eller lovsangstekster, men dybe og ægte hverdagsrelaterede ”budskaber”. Deres lyrik er avanceret og de undgår den typiske fælde med slidte klichéer, som så meget kristen musik falder i. Alligevel er deres tro ikke skjult i deres tekster, men træder klart igennem på en personlig måde. Den eneste ulempe kan være, at budskabet ikke altid kan forståes ved første gennemlytning. Det er dog intet problem, hvis man er villig til at gå lidt ind i teksterne.
Bandet har store ambitioner med både indhold, lyd og lyrik, og det efterlader deres seneste album ingen tvivl om. Siden deres debut, har de næsten konstant være på tour, noget som er med til også at gøre dem til et eftertragtet og dygtigt liveband i deres hjemland.
Hvis man er til unik soft-rock så er Needtobreathe og ”The Reckoning”, bestemt værd at stifte bekendtskab med, se www.needtobreathe.com for mere info og for at lytte til deres musik.
Karsten