Bedre kontrol på de sociale medier

Kommunikationskonsulent: Zenia Larsen, KLF, Kirke og Medier.

Efter at Google+ har gjort sit indtog i den sociale medieverden, er konkurrencen om brugerne skærpet. KLF, Kirke & Medier håber, at udviklingen betyder mere kontrol over oplysningerne til brugerne og giver råd om, hvad du selv kan gøre.

Facebook tager ved lære af konkurrenterne Twitter og Google+. Danskernes foretrukne sociale medieplatform har for nyligt forbedret vennelistefunktionen, så den minder om cirklerne på Google+. Det er også blevet muligt at abonnere på offentligt indhold fra andre Facebookbrugere, hvilket minder meget om måden, man følger hinanden på Twitter.

KLF, Kirke & Medier bifalder den nye udvikling. Vi håber, at den skærpede konkurrence medfører et øget fokus på brugernes kontrol over egne oplysninger og dermed bedre sikkerhed mod, at delte informationer misbruges.

Tag kontrol over Facebook

Det er spændende med nye muligheder, der gør det lettere at dele alt fra en melding om en film, man har set i fjernsynet, til ruteplanen fra en rejse, man snart skal på.

Men tænk over, hvem du deler dine oplysninger med. Vennerne vil gerne vide, at du rejser på ferie – men det vil indbrydstyvene også. Så pas på med, hvilke oplysninger, du deler med alle.

Brug vennelisterne til at skabe ”fortrolighedsniveauer”, så du kan dele de mere private ting med en mindre kreds af gode venner. Når du vil dele nyt indhold, skal du bare vælge, hvilken eller hvilke lister, du vil dele med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På din profilside kan du nu øverst til højre finde en knap, der hedder ”Få vist som”. Brug den til at se, hvordan din profil ser ud for forskellige Facebookvenner. Her kan du også se, hvordan din profil ser ud for dem, du ikke er ven med.
Af Zania Larsen