Dødehavsrullerne set på ”nettet” af 1.2 millioner verden over

Den digitaliserede version af Dødehavsrullerne, lanceret af Israel Museet og Google for 10 dage siden, er blevet en vældig succes hos interesserede verden over og er nu blevet set af 1.2 millioner mennesker i 213 lande.I 2000 år var rullerne gemt af vejen i lerkrukker i huler nær Qumran ved Dødehavet, indtil de ved at tilfælde blev fundet af en fårehyrde – og deres tekst offentliggjort. Dele af rullerne er siden blevet vist i museet i en særlig bygning kaldet ”bogens helligdom”.

Her kan man se israelske skoleelever læse denne gamle hebraiske tekst så let som var det en ordinær bog.

Alle fem ruller, overført til fotografier med høj resolution, er nu tilgængelige for hvemsomhelst, der forstår at bruge en computer.

På en eneste dag tiltrak dette 400.000 seere.

– Vi vidste ikke, at det ville blive så populært, siger museumsinspektør dr. Susan Hazan, der fører tilsyn med projektet.

Gennemsnitligt ser nu over 20.000 internetbrugere Dødehavsrullerne – dagligt. Det menes, at dette antal vil forblive nogenlunde konstant.

Interesserede i alle Israels arabiske nabolande – bortset fra Syrien – har brugt den nye teknologi til nærmere at studere disse skrifter.

Web-siden har været mest populær i USA (næsten 500.000 seere), efterfulgt af Japan (63.0000) og Canada (55.000)


Artiklen fortsætter efter annoncen: