Ikke flere kirker i Afghanistan

I marts 2010 blev den sidste kristne kirke i Afghanistan nedlagt. Trods krigen mod Taleban.Ifølge en undersøgelse foretaget af det amerikanske udenrigsministerium er der ikke flere offentlige kirker i Afghanistan.

Kun de kirker, som tropperne selv har opført, findes.

Den sidste kristne kirke i landet blev nedlagt i marts 2010. Kristne skoler er der heller ikke flere af. På trods af den store og kostbare krig, som USA og NATO har ført imod Taleban, er der ikke opnået religiøs frihed.
Undersøgelsen oplyser, at mistro om kristne aktiviteter fører til at kristne grupper og personer – samt muslimer, der konverterer til kristendommen – bliver forfulgt. Der er mangel på interesse for at beskytte disse grupper og personer fra regeringens side. I dag er de fleste kristne i Afghanistan bange for at være åbne om deres tro, skriver Worthy News.
Undersøgelsen erkender at Afghanistans nye forfatning, der er stadfæstet med hjælp fra USA, kan være selvmodsigende, når det gælder religionsfrihed. Forfatningen siger, at Islam er ”statens religion” og at ”ingen lov kan være modsat den hellige religion Islam”, men den siger også at ”efterfølgere af andre religioner er frie til at dyrke deres tro og udføre deres religions ritualer”. Men retten til at skifte religion respekteres hverken i lov eller praksis.
Undersøgelsen fortæller, at muslimer, der konverterer fra Islam risikerer at miste sit ægteskab, blive afvist af familie og naboer samt miste deres job.
Afghanske advokater klager over, at det er svært, at hjælpe fængslede konvertitter (som har skiftet religion fra Islam).