Det varme lys

En frikirke i Aarhus har benyttet julen til at invitere folk i kirke ved at annoncere på byens busser.
Det er rigtig godt fundet på.
Vi skal have mere af den slags, som vi skrev her i lederspalten i sidste uge. Julen giver en måneds mulighed for at fokusere på Jesus og det kristne budskab. Og det er der hårdt brug i vores afkristnede samfund.
I en artikel side 3 om de kristne i Kina fortæller Kim Schou, at de kristne dér kan kendes på deres smil – til forskel fra de mange triste kinesere, som kun havde materiel fremgang at håbe på. Troen på Jesus betyder, at de kristne – trods alle mulige vanskeligheder og forfølgelser – alligevel er bedre stillet. De har noget at glæde sig over.
I Danmark ser du også mange triste ansigter. For når troen på Gud forsvinder, hvad er der så tilbage? Når der ikke længere er noget, der er sandt og godt, men alt er lige-gyldigt – så bliver alt netop ligegyldigt.
I denne håbløshed skal vi kristne gøre os klart, hvilken skat vi har i troen på Jesus. Hvilket lys, det er i mørket.
I alt for mange år har man i kirken gjort alt for at tilpasse sig verden. Men resultatet er blevet en ligegyldig kirke. Ja, nu også en folkekirke, som må gå på kompromis med Bibelen selv for at tækkes folket.
Men kristendommen er ikke kun et levn fra gamle dage, som vi skal værne om, som et museum. Nej, den kristne tro har virkelig kraften i sig til at forvandle mennesker, familier og hele samfund. Men det er ikke den ”ligegyldige” tilpassede kristendom, der kan det. Det er den kristendom, som ligner kinesernes. Den tro, som koster noget. For det er gennem omvendelse og overgivelse, vi bliver fri. Det er først, når vi erkender vores egen skyld, at vi kan tage imod tilgivelse. Det er først, når vi erkender vores desperate behov for Jesus, at han bliver uundværlig for os.
Vi kristne skal gøre os klart, at de triste og forpinte ansigter omkring os ikke blot har brug for lidt overfladisk kristelighed. Den er bare en vaccination imod ægte kristendom. Vi har brug for Jesus selv. Han er det strålende og varme lys i os i det nuværende mørke. Og det genopdager vi, når vi forsøger at hjælpe andre.
For det er ved at dele det bedste, vi har, at vi selv får del i skatten.

Af redaktør Henri Nissen