Oh for joy – for de fleste

Lad det være sagt med det samme; Der er dem, som elsker David Crowder band, og dem som elsker at hade det.
Hører du til første kategori, har du sikkert allerede bandets jule-cd “Oh for joy”. Hører du til den anden gruppe, vil du sikkert overveje at investere i albummet, efter du har læst denne anmeldelse.
Albummet tolker mange af de kendte engelske julesange. Silent Night, Go tell it on the mountains, Angels we have heard on high er nogle af dem, der har fundet vej til albummet.
Generelt er der det at sige om jule-cd’er, at det oftest er fortolkninger af gamle salmer og julesange. Men fælles for dem er, at det for min del er rigeligt, når de har været spillet en gang i december.
Her er “Oh for joy” markant anderledes. Denne cd har simpelthen sin helt egen lyd og julestemning! Stilen er typisk Crowder, dvs. eksperimenterende, og derfor får du alt fra ”Angels we have heard on high” i den vildeste banjoversion til ”Silent Night” i en genial liveversion med en overraskende slutning. Alle live sangene er optaget i Atlanta under Passion 2011 (kæmpe årligt tilbagevendende ungdomsarrangement i USA). Hvorimod de andre sange er optaget i omklædningsrum i diverse sporsarenaer i USA, hvor bandet har givet koncerter. Alt i alt genialt!
Her er altså tale om en nyklassiker med stort potentiale for at blive det tilbagevendende julealbum. Derfor en god investering til mange julehøjtider fremover.
Jeg har hørt albummet utallige gange allerede, og ja, det er “ungt”, en smule alternativt og engelsk. Men hold fast hvor det holder. Indrømmet: jeg er kæmpe Crowder fan. Elsker deres lyd og fortolkninger, så spørgsmålet er, om det gør mig inhabil i denne anmeldelse. Givetvis, men indrøm det: Du har lyst til at lytte til det album nu, ikke?! Glædelig jul!
Jakob Sommer Kiel