Min jul

Udfordringen spørger i adventstiden forskellige kendte kristne danskere om deres jul.I denne uge er Eby Betsayyad i den varme julestol. Hun er lovsanger i Kirken i Kulturcenteret i København og kommer oprindeligt fra Iran.
Hvad betyder julen for dig?
En fest og fejring af at Gud blev virkelig for mennesker, og joinede os i form af Jesus, så vi virkeligt kunne få og fatte hans kærlighed, frelse og fred.
Men desværre er fristelsen i december måned at fokusere på stressende juleindkøb, økonomiske bekymringer, deadlines/eksamenslæsning på studiet eller dårlig samvittighed pga. alt det, jeg ikke når. På trods af det er og bliver julen en rig tid fuld af gode gaver og særlige stunder med mennesker, jeg holder af.

Hvad er dit bedste barndomsminde omkring julen?
Det er min families helt anderledes juletraditioner i Iran (hvor jeg kommer fra), hvor vi havde et 2,5m højt juletræ, holdt store fester for at fejre jul med hele den udvidede familie, enker og enlige fra kirken og alle andre, der havde brug for et sted at være. Og alle kom de med en gave til mig. 🙂 Jeg har mange minder om mine forældres gæstfrihed, autentisk glæde, dans og masser af sjovt samvær uden pligt, stress og forventninger om det perfekte.

Hvad gør du for at julen i dit/jeres liv kommer til at handle om Jesus?
Jeg siger TAK. Jeg laver taknemmelighedslister og ser på året der gik, zoomer lidt ud og reflekterer lidt over det gode liv med Jesus, og hvad det egentligt betyder for min hverdag, at han kom for at være sammen med mig, forvandle mig og lede mig – dag ud og år ind…
Og så får jeg lyst til at gøre noget godt og ufortjent for helt fremmede på gaden og de nødlidende i min verden. Betale for en eller andens indkøb, bage for nogen, dele opmuntringer og hjælp, adoptere et nyt sponsorbarn el. lign. ALLE mennesker fortjener at høre, mærke og opleve de Gode Nyheder, og især i juletiden burde ALLE have mulighed for at ‘smage og se, at Herren er God’ (salme 34)… endda bedre end marcipansnitter, brune kartofler og risalamande.

Hvad er din yndlingsjulepynt?
Jeg har en fetisch med fugle, engle, mærkelige og anderledes ornamenter og egentligt bare et anderledes juletræ, der ikke matcher.

Hvad er din yndlingsjulespise?
Jeg elsker en god gammeldags flæskesteg, brune kartofler, rødkål og brun sovs. Men vores julebord bugner altid af alle slags etniske retter, og også hvad ‘vi føler for’ den pågældende dag – jeg nyder bare mad i alle afskygninger, og vi holder os ikke tilbage af ‘traditioner’, dem har vi ikke for mange af…

Hvad er din yndlingsjulesalme/sang?
Thank God it’s Christmas med Queen, Oh Holy Night og En stjerne skinner i nat.

Hvornår begynder I at pynte til jul i jeres hjem?
Midt november, eller så tidligt som muligt 🙂
Eva