Ung iværksætter moderniserer kirken

Som 24-årig har Christian Steffensen stiftet sin egen virksomhed, der på tre år allerede har 10 ansatte og en kundekreds på 70 folkekirker.Det er de færreste, der i en alder af blot 24 år står som iværksætter og direktør for en virksomhed i massiv vækst.
Selvom det efterhånden tegner til at blive en helt god forretning, var det slet ikke motivet dengang eller nu, fortæller stifter for KirkeWeb, Christian Steffensen, der også først for nyligt er begyndt at give sig selv løn.
Det var den typiske iværksætterhistorie.
– Vi så et behov og havde lyst til at gøre en forskel, siger han.
Efter sin bachelor på handelshøjskolen i København tog han for halvandet år siden chancen og satsede fuldt på firmaet KirkeWeb, som han havde oprettet et halvt år forinden.
– Jeg tog chancen, fordi jeg troede, at det ville lykkes, og at jeg virkelig kunne gøre en forskel for nogle kirker. Og det har vist sig at være et godt valg, siger Christian Steffensen.
Det er svært ikke at give ham ret. Firmaet har for nylig måttet ansætte flere medarbejdere for at kunne følge med i væksten, hvor de i øjeblikket servicerer omkring 70 folkekirker.
KirkeWeb samler al kirkens kommunikation i én løsning og hjælper kirken med at bruge internettet, blandt andet facebook samt nyhedsbreve, sms’er mm. Og væksten er først for alvor lige begyndt.

Uddannet i business

Men det er også hårdt arbejde at være iværksætter, erkender Christian Steffensen.
– Det har været nogle rigtig lange dage og rigtig mange møder ude i kirkerne, siger han, men lægger ikke skjul på, at det særligt er tiden i kirkerne, han nyder.
– Jeg er kristen, det ved alle mine venner, men det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange, der synes, det er mærkeligt, det jeg laver. Det er ikke den typiske karrierevej fra Copenhagen Business School, hverken som iværksætter eller at være noget inden for frivillighed – og slet ikke inden for kirken, siger han.
Han har dog et godt indblik i, hvordan kirken arbejder, da hans mor er folkekirkepræst på Vesterbro, hvor han også selv er opvokset.

Teologien drager

Den meget tid i kirkerne har givet ham en ny interesse: teologi.
– Det er en arbejdsskade, griner han og forklarer, at han er begyndt at læse en del bøger af forskellige teologer.
– Jeg er blevet mere bevidst omkring troen inden for de sidste år. Jeg tror ikke, jeg har tænkt så voldsomt meget over det før. Selvom jeg selvfølgelig har været FDF’er, er det ikke noget, jeg har brugt så meget tid på. Måske også fordi de kirker, jeg har været forbi, ikke har haft så mange unge, og så kommer man ikke forbi og sætter sig, siger han og fortæller, at han ofte mødes med gode venner for at diskutere teologi.
Han har dog ikke tænkt sig at læse til præst – i hvert fald ikke lige med det samme.
– Tanken har strejfet mig et par gange, men lige nu er det kirkeweb, der optager, og så læser jeg til præst derhjemme.

Udelivsmenneske

Som mangeårig FDF’er elsker Christian Steffensen at være i naturen, hvor han ofte sejler i sejlbåd eller kajak eller tager på vandretur.
Han er til stadighed også meget engageret i udvekslingsorganisationen ’Youth For Understanding’, som han tidligere har været udsendt af.
– En af grundene til, at jeg har turded og villet gøre dette her, er at jeg har været på udveksling på high school i USA, hvor de har en helt anden tilgang og tro på, at man kan gøre en forskel – og at man skal turde at gøre den forskel, siger Christian Steffensen.