Dygtig iværksætter bag kristen pengefond

Som 25-årig startede Søren Toft-Jensen egen virksomhed, der i dag er vokset markant med flere hundrede ansatte. Han står bag ny kristen fond, der skal bringe ny dynamik til dansk kirkeliv.- Jeg har altid vidst, at jeg ville være selvstændig, uden måske helt at vide, hvilken branche det skulle være. Det har jeg aldrig været i tvivl om overhovedet.

Søren Toft-Jensen

Ordene kommer fra 62-årige Søren Toft-Jensen, der allerede som 25-årig blev selvstændig og sammen med sine kone Hanne har drevet egen virksomhed siden.
Han er selv uddannet som auto- og elektromekaniker, hvorfor det ikke faldt ham helt fjernt at opstarte virksomhed inden for renovation af autodele.
I dag har firmaet flere tilhørende virksomheder og flere hundrede medarbejdere. De har for nylig købt et selskab i Belgien og et i England.
– Den væsentligste grund til, at det er lykkedes så godt, er dygtige medarbejdere. Man skal turde at ansætte nogle, der er dygtigere end en selv, siger Søren Toft-Jensen, men tilføjer samtidig en anden og måske mere væsentlig grund.

Guds velsignelse

– Det er klart, at Guds velsignelse hører med. Man kan have nok så mange dygtige medarbejdere. Hvis ikke Gud vil det, så går det anderledes.
Han er selv opvokset i en kristen familie i Bøstrup på Langeland og har været kristen, siden han var omkring 18 år gammel.
– Der blev jeg mødt med Guds Ord på en anderledes radikal måde, som jeg nok havde brug for på det tidspunkt. Det var over en periode på et halvt års tid til flere møder. Det blev langt mere klart, levende og væsentligt, fortæller han.

USA-ophold gav ide til kristen fond

For nyligt har han opstartet en fond, der støtter kristne initiativer økonomisk. Fondens indtægt kommer fra en del af overskuddet fra Borg Automotive A/S, som er den største af Søren Toft-Jensens virksomheder.
Ideen til fonden opstod egentlig, da han sammen med familien flyttede til Houston i Texas, USA, i skoleåret 1996/97, hvor han tog de første fag af Henley’s MBA, mens børnene gik på highschool og Hanne studerede engelsk.
– Her mødte vi for første gang dynamikken i den amerikanske kirke. Det møde satte nogle tanker i gang og udfordrede nogle fasttømrede opfattelser om, at kirker i vore dage ikke kan vokse ved at nye kommer til tro, at mennesker ikke interesserer sig for kristendom, at en prædiken skal være et teologisk foredrag, at diakoni er noget staten tager sig af, at mission (helst) ikke må koste penge og meget mere, fortæller Søren Toft-Jensen. Det er den dynamik, han håber at være med til at tilføre dansk kirkeliv med den nye fond.

Skaber rammer, så mennesker lykkes

For fire år siden overlod han jobbet som administrerende direktør i Borg Automotive A/S til en anden og fungerer i dag som direktør for kvalitet og forretningsudvikling. Det gav ham samtidig mulighed for at bruge en del tid på andre aktiviteter, herunder BorgFonden, ligesom han også kommer i en frikirke i Silkeborg.
Filosofien og missionen i Søren Toft-Jensens liv går ud fra mottoet: “At skabe rammer, hvori mennesker kan lykkes, så det begrænsede skaber det ubegrænsede.”
Han og Hanne har tre børn; Simon, Jakob og Kristian, som alle er gift.