For lidt kristent børne-tv

Der er meget godt børne-tv i Danmark. Fx Ramasjang og Store Nørd, og Danmark er kåret som de bedste i Europa til at lave programmer for børn. Men der er for lidt kristent tv for børn. Sådan lyder det fra Tove Videbæk i et interview til Kirke og Medier.

Hverken TV2 eller DR sender kristent tv for børn. Billedet viser børn og dukker fra børneudsendelse på KKR.
Foto: Botond Fodor

– Kirkeligt børne-tv er nærmest ikke-eksisterende, og det gælder både DR og TV2. Selv op til højtider og helligdage gives der ikke plads til det, siger Tove.
Hun mener, at man ifølge public service forpligtelsen i det mindste op til højtider og helligdage bør fortælle børnene om baggrunden for disse samt oplyse om, hvordan det hænger sammen med vores kristne kultur og værdier, som vi har bygget hele vort samfund på.
Hun nævner eksempler på, hvad man kan gøre. Man kan fx lave børne-tv, hvor man inviterer nogle personer ind, som ved noget om både kristendom og børn.