Præsident Obama til bedemøde

USA’s kongres har for 60. gang været vært for det årlige nationale bedemøde, Prayer Breakfast. Barack Obama sagde på mødet den 2. februar i år, at næstekærligheds-budet inspirerer hans politik.
Præsident Obamas tale havde mere fokus på politik end på tro. Samtidig citerede han Bibelen og talte om næstekærlighed. Både når det gælder sundhedspolitik, skatteforhold og hensynet til de svageste i samfundet, sagde han, at han er inspireret af Bibelen.
I sin tale kom han også ind på sin egen tro, herunder sit personlige bønsliv, og hvordan han til trods for sin a-religiøse opvækst på et tidspunkt kom frem til en kristen tro. Alligevel nævnede Obama i sin tale omhyggeligt både muslimer, jøder og hinduer indtil flere gange. Obamas åndelige vejleder, pastor Joel C. Hunter, oplever, at præsidentens politik både økonomisk og moralsk udspringer af hans kristne tro.
Alle amerikanske præsidenter har deltaget i den årlige Prayer Breakfast siden 1953. Dette års bedemøde fandt sted bare 10 måneder før det kommende præsidentvalg.
Bodil