Israelsk Politiker om Netanyahu-Mofaz aftalen: ”Et satanisk spil”

Stærke ord og handlinger er fulgt i kølvandet på aftalen mellem statsminister Binyamin Netanyahu og formanden for Kadima-partiet, Shaul Mofaz, som nærmest har givet Netanyahu diktatoriske beføjelser.Netanyahu kan nu praktisk taget enerådigt efterstræbe sine politiske mål, såvel på det indenrigske område som det udenlandske (Læs:en aggressiv politik over for Iran). Mofaz, som sluttede sig til Netanyahu-regeringen til trods for, at han havde betegnet regeringschefen som løgner, har hidtil ikke fulgt Netanyahus og forsvarsminister Ehud Baraks høgeagtige holdning over for Iran. Mofaz er nu blevet mere inkonsisent, hvad Iran angår og menes at ville slutte sig til Netanyahus og Baraks indstilling – selv om han stadig mener, at en USA-ledet diplomatkampagne nok er den bedste vej til at standse Irans atomprogram.

Netanyahu-Mofaz aftalen har medført store politiske efterdønninger – som dog næppe vil udvikle sig til en tsunami.

Arbejderpartipolitikeren Binyamin “Fuad” Ben-Eliezer betegner aftalen som “et satanisk spil”.
Han siger, at han ikke er overrasket over, at befolkningen har mistet sin tillid til politikere, fordi det politiske system idag er “snavs”.

– Du har solgt din sjæl til djævlen, sagde han til Mofaz i en tale i knesset, men indså, at det var for stærkt et udtryk og anmodede om, at det blev slettet fra knessetprotokollen.

Men han fastholdt udtrykket “satanisk” om aftalen.

Ramon

Formanden for Kadima-partiets råd, Haim Ramon, har sendt Mofaz et vredt brev, hvori han meddelte, at han forlader denne stilling og partiet iøvrigt.

Ramon var en af stifterne af Kadima-partiet i 2005.

– Jeg kan ikke forblive i partiet, efter at det har svigtet den vision, det var bygget på, siger Ramon. Der er ikke længere ideologi i Kadima. Det blev grundlagt som et centrumparti. Dets tilslutning til koalitionen passer ikke med vores værdier.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ramons udtræden er yderligere brændstof i en mini-opstand, der er under udvikling i Kadima. Mange partimedlemmer har udsendt breve, hvori de skriver, at de forlader partiet som protest mod koalitionsaftalen med Netanya.

Der er forlydender om, at nogle partier i den nye enhedsregering enten vil forlade den – eller blive smidt ud.

Dramaet fortsætter.


Artiklen fortsætter efter annoncen: