Hizbollah militærmanøvre med 10.000 mand, overvåget af Iran

Over 10.000 Hizbollah-mænd har deltaget i en nylig militærmanøvre i Libanon som – ifølge en israelsk sagkyndig – er et led i Irans forberedelse til en konfrontation med Israel.
Det var Hizbollahs hidtil største kampøvelse, og den omfattede forsvarstaktik og “forberedelser til at besejre Øvre Galilæa”, hedder det i en artikel igår i den libanesiske avis “Al Joumhouria”.
Ifølge egyptisk presse blev tre-dages manøvren overvåget af Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah og repræsentanter for Irans Revolutioære Garde. Hizbollah menes at have forberedt indbyggere i Syd-Libanon på en mulig krig mellem Israel og Hizbollah, herunder beskyttelesrum for landsbyboere nær grænsen.

Manøvre i Libanon

Størstedelen af manøvren fandt sted i Beqa’a Dalen.
Ifølge den egyptiske avis “Al -Gomhuria”: har 2000 Hizbollah-mænd deltaget i manøvrer afholdt af Den revolutionære Garde i Iran.
Den israelske sagkyndige, dr Ely Karmon, fra Centret for Mod-Terrorisme i Herzliya, siger:
– Manøvren i Libanon fandt sted i fuldt samarbejde med Iran.
Hizbollah-leder Nasrallah har i sine to sidste taler antydet, at han vil slutte sig til et iransk modangreb, hvis Israel angriber atomanlæg i Iran..
Ifølge Karmon kan Hizbollah operere frit Litani Flod-området, og det har hemmelige baser længere mod syd, men Hizbollahs bevægelser er noget begrænsede paa grund af tilstedeværelsen af FN-styrken UNIFIL..

Komme angreb i forkøbet

Karmon mener, at Iran vil forberede Hizbollah på at foretage en provokation mod Israel for at komme et israelsk angreb i forkøbet.
– Selv om det skulle lykkes Hizbollah at holde en landsby i Israel besat i blot 24 timer, ville dette være at “score points” over for det israelske militær, siger Karmon.