Amarikansk-israelske drøftelser om ‘røde linjer’ for Iran

USA og Israel drøfter nu hvilken slags “røde linjer”, der skal drages for at forhindre Iran i at producere atomvåben.
Dette fremgår af et interview, som statsminister Binyamin Netanyahu har givet til det canadiske TV-selskab CBC to dage efter, at Ottawa afbrød forbindelsen med Teheran, et skridt som Netanyahu berømmede som en vigtig handling af “princip og overbevisning”.
I nogle diplomatiske kredse udtrykkes forbehold over, at Israel skulle have givet Canada en for overvældende bjørneomfavnelse. I disse kredse siges det, at det blot styrker Irans linje om, at Canada “efterkommer, hvad Israel siger”.
Ifølge Netanyahu har han aldrig drøftet dette emne med den canadiske premierminister Stephen Harper, men – sagde Netanyahu i TV-interviewet:
– Det kan jo være, at Harper ser, hvad jeg ser: at 120 nationer har deltaget i de ikke-tilknyttede landes konference i Teheran og – stillet over for aggression og fanatisme – stod alle 120 nationer tavse.
Netanyahu har på et regeringsmøde sagt, at det canadiske skridt udgør den slags “rød linje”, som verden må sætte for Iran.
Den amerikanske udenrigsmiister, Hillary Clinton, siger at USA “ikke vil sætte deadlines for Iran og stadig anser forhandlinger som det bedste middel til at forrhindre Iran i at udvikle atomvåben”.

Stenalder
Den israelske formiddagsavis “Yediot Aharonot” skriver, at det amerikanske militær allerede er forberedt på at angribe Iran, og at sådan handling vil blive realiseret omgående, så snart der bliver truffet en beslutning i Washington.
Ifølge det britiske “Sunday Times” siger en amerikansk sikkershedssagkyndig, at “der er voksende bekymring for, at Israel vil bruge en elektronisk impuls der vil kunne ødelægge Irans elektricitetsnet og sende Iran tilbage til stenalderen”.