40.000 unge kristne fejrede nytår i Rom

Som altid var der særlig fokus på bøn og refleksion for de mange unge deltagere.Dette års European Meeting i Rom er netop slut efter at 40.000 unge var samlet i seks dage med bøn og refleksion, mens de var sammen med familier og religiøse foreninger i den italienske hovedstad.
Det franske kloster i Taize har igennem årene haft rigtig mange folk fra mange forskellige lande forbi. Det er blevet et populært sted for unge fra hele Europa. Mange af disse unge var i år samlet til fejring af nytåret. De blev budt velkommen i Rom af lederen af Taize, Broder Alois:
– Vi håber, at dette møde i Rom vil være en smuk oplevelse af fællesskab, og at unge mennesker må se kirken som et sted med venskab, hvor vi kan mødes på tværs af grænser. Og ham, som bringer os sammen, er den genopståede Kristus!
To gange hver dag blev der afholdt bønne-gudstjenester i de syv største kirker i byen, det gjalt blandt andet de store Sankt John Lateran, Sankt Mary Major og Sankt Paul Outside the Walls.
Deltagere havde mulighed for at deltage i forskellige workshops og se de særlige hellige steder i byen. Pave Benedict XVI deltog også til en af gudstjenesterne i Sankt Peter kirken.