Solsidekirken åbner i øldepotet

Den et halvt år gamle frikirke Solsidekirken flytter i faste lokaler i et tidligere øldepot.
– Vi hedder Solsidekirken, fordi vi bor i Nørresundby. (Nørresundby kaldes solsiden i Aalborg-slang, red.) Og fordi vi tror på, at Gud er god, og at selvom livet kan gå op og ned, så er livet med ham et liv på solsiden, siger Ulrik Flinta, som er Solsidekirkens præst, med smil i stemmen.

Ulrik Flinta blev indsat som præst i kirken til åbningsgudstjenesten. Her forretter han nadver sammen med sin hustru, Susanna Flinta.

Solsidekirken har netop fået lokaler i et gammelt øldepot, som også har været fagforeningslokaler.
– Det er lidt fedt, at sådan noget nu bliver brugt til Guds formål i stedet for, smiler Ulrik. I dag er lokalerne ejet af Pauli og Mia Beck, et kristent par, som ønsker at være noget for bydelen.
Ulrik Flinta har en historie som folkekirkepræst i 13 år og derefter valgmenighedspræst i Aalborg i fem år. De seneste to år har han prædiket i forskellige folkekirker, mens en gruppe kristne venner har haft et bønnefællesskab en gang i ugen, og ud af det kom der en menighed.
– Sidste forår var vi på tur til Israel med vores bønnefællesskab, og der grundlagde vi kirken på Oliebjerget, forklarer Ulrik om menigheden, der havde sin egentlige opstart i efteråret.

Ellers giver det ballade

Solsidekirken har sit grundlag i trosbekendelsen og Bibelen, men har ikke en direkte folkekirkelig tilknytning.
– Vi har et dåbssyn, der svarer til Missionsforbundets, og så bruger vi en englænder, som hedder Kim Coleman, som en form for biskop, forklarer Ulrik, der planlægger at melde sig ind i Frikirkeleder-netværket.
Og der er en grund til, at Ulrik Flinta ikke længere bevæger sig i Folkekirke-regi.
– Vi har et stort fokus på det karismatiske, og det er vanskeligt at rumme i folkekirken, med mindre hele menighedsrådet bakker dig op. Ellers giver det bare ballade, konstaterer han.

Et familiært fællesskab

Lørdag den 12. januar blev bryggerilokalerne malet færdig, og den 13. havde Solsidekirken forpremiere med 23 gæster.

– Vi ønsker at være en menighed med stort fokus på at søge Guds nærvær og lytte til Gud. Samtidig er vi ikke så optagede af at være organisatoriske, vi ønsker at være et familiært fællesskab.
Den 27. januar holder Solsidekirken åbningsreception i de ny-lejede lokaler i Urbandepotet i Nørresundby.