Forlagsleder elsker sit job

Vibeke Sode Hjorth, forlagsleder på Forlagsgruppen Lohse, tror på, at hun har fundet den helt rigtige hylde, selvom det ville være rart med lidt hverdag ind i mellem.

Vibeke Sode Hjorth

– Jeg har læst bøger siden før skoletiden og har altid været vild med at læse, fortæller Vibeke Sode Hjorth, som siden har fået en teolog-titel på papiret. I 13 år var hun ansat på Børkop Højskole, før hun trængte til noget nyt i 2009.
– Da forlagslederen blev Generalsekretær i Indre Mission og de søgte en ny leder med akademisk baggrund og mod på personaleledelse, slog jeg til, fortæller Vibeke, som ikke er kørt træt i jobbet.

Guds riges arbejde

– Jeg syntes, det var vildt spændende at komme ind bag produktionen. Hvordan en bogs rejse er, forklarer hun og fortsætter:
– Det er dejligt at være med til at formidle gennem det medie, som bøger er, og som har givet mig så meget i mit liv. Og jeg er også glad for de nye tekniske muligheder, som åbner sig med e-bøger og lydbøger, og for at få lov til at være med i Guds riges arbejde på de områder.
Mens Vibeke har været forlagsleder, har Lohse vokset sig større. I dag indeholder forlagsgruppen både Credo og Logosmedia ud over Menighedsfakultetets forlag og Indre Missions øvrige forlagsvirksomhed.
– Det gør mig da ydmyg, at vi skal dække så mange kundegrupper. Det er en stor mundfuld, forklarer hun og understreger, at hun stadig lærer noget nyt hele tiden.
– Jeg overtog heldigvis en velfungerende virksomhed med mange dygtige medarbejdere, fortæller hun.

Hurtigt resultat

I sin frihed laver Vibeke smykker. Det blev hun bidt af, men hun arbejdede på Børkop Højskole, og en gang imellem er der stadig tid.
– Hvor bøger kan være en langsommelig proces at arbejde med, så giver det en god følelse med den kreative proces, der ligger bag smykkerne, men som alligevel giver et hurtigt resultat. Det er afstressende for mig, forklarer Vibeke. Hun er gift og har tvillinger på 19 år.
Selvom hun har skrevet en del artikler og studiehæfter gennem tiderne, har hun ikke tænkt sig at udnytte sin position til at skrive en roman:
– Efter jeg er kommet herind, er jeg blevet helt overbevist om, at jeg ikke har evnerne til det. Jeg kan meget bedre finde de andres fejl, siger hun med et grin.