Megachurch-leder sætter sundhed højt

Joel Osteen lever sundt – og opfordrer både på nettet og i sine prædikener andre til at gøre det samme.Joel Osteen, som er kendt for at have både den største og hurtigst voksende megachurch i USA taler gladeligt til sin menighed om værdien af at leve sundt.

Den amerikanske prædikant Joel Osteen er sammen med sin hustru Victoria leder for USAs største kirke.

Undgå svinekød og skaldyr. Tag ansvar for, hvad du putter i munden. Giv ikke dine børn uhæmmede mængder sukker.Sådan lyder nogle af de råd og opfordringer, som Joel Osteen har stået bag de seneste år.

’Dit bedste liv nu’

Joel Osteen er kendt som præst i megakirken Lakewood Church med 16.000 siddepladser. Desuden har han skrevet adskillige bestsellere, blandet andet ”Dit bedste liv nu” og ”Bliv bedre til at være dig”, som er oversat til dansk. Hver uge vises hans gudstjenester på tv over hele USA, og han er et kendt ansigt hos Oprah.
Kritikere mener, at hans store succes skyldes, at han undgår de svære emner som synd og fortabelse, men i stedet fokuserer på håb, kærlighed og en god Gud.

Paparazzi-skud

I USA behøver man ikke være filmstjerne for at blive forfulgt at paparazzier. Det måtte Joel Osteen sande for et års tid siden, da han surfede og badede med sin kone på stranden i Hawaii. En fotograf fangede hans ”sixpack” (tydelige mavemuskler, red.), og historien vandrede gennem adskillige medier. Det var tydeligt at det ikke kun er danskerne, der er imponeret af Joel Osteens sundhedskriterier.

Livsstilsændring

– Når vi giver vores børn sund mad at spise, giver vi dem ikke bare den rigtige form for god energi, men det skærper også deres intelligens, skriver han i en artikel og minder om, at de vaner, vi giver barnet, mens det er lille, vil følge det hele vejen.
Han skriver også:
– Mange gange, når vi ber Gud om et mirakel ”Gud jeg føler mig syg”, ”Gud, jeg har brug for mere energi”, ”Gud tag min hovedpine væk”, så er det, vi i virkeligheden har brug for, ikke et mirakel. Vi har brug for en livsstilsændring.
– Vi har brug for at udvikle bedre vaner for at tage os af vores krop, som er et tempel for Helligånden.