Time Magazine: “Israel ramte flere mål i Libanon”

Det amerikandske TIME-magazine citerer vestlige efterretningsfolk for, at “mindst et til to yderligere mål blev ramt” under det (påståede) israelske luftangreb mod Syrien – og at Israel havde grønt lys fra USA til at foretage flere sådanne angreb.
Blandt målene skal have været et biologisk forskningscenter, som siges at være blevet “udfladet” af bekymring for, at det kan falde i hænderne på ekstremistiske islamister, der kæmper for at styrte præsident Bashar Assads styre.

Med de nyeste informationer er der skabt yderligere uklarhed om luftangrebene. Fra syrisk side tales der om ødelæggelse af et videnskabeligt studie- og forskningscenter i Jamarya, nordvest for Damascus. Flere nyhedsbureauer har rapporteret, at israelske kampfly ramte en lastbilkonvoj med avancerede anti-fly forsvarssystemer på vej til Beka’a Dalen i Libanon, formentlig tiltænkt Hizbollah.

Ifølge TIME er “Hizbollah ikke Israels eneste bekymring, idet detaljer om israelske angreb viser den risiko, som er fremkaldt af fundamentalistiske militante blandt de mangeartede oprørsstyrker, om kæmper for at afsætte Assad”.

Bladet skriver, at komplekset i Jamarya omfatter opbevaringssteder for “materialer til brug for udvikling af kemiske og biologiske våben”.

Bin Ladens efterfølger

TIME fremhæver, at der kan ydes skade ved blot små mængder af biologiske midler – og at dette interesserer Osama Bin-Lades efterfølger, Ayman al-Zawahiri.

En vestlig efterretningskilde har til TIME sagt, at USA’s militær er parat til at udføre lignende luftangreb rundt om Aleppo, hvis oprørerne truer med at overtage steder “der er forbundet med masseødelæggelsesvåben i dette område”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Overflyvning – og falsk alarm

Libanons officielle nyhedsbureau skriver, at israelske kampfly har udført fingerede luftangreb nær Marjayuon, Hasbia og Rashaya al-Wadi i det sydige Libanon, såvel som over Sheba’a-området og Hermon-bjerget.

Omkring kl. 1.20 inat 1ød luftlarmen i Sderot. Gan Yavn, Ashkelon og Ashdod i det sydlige Israel og jog folk ud af deres senge til tilflugtsrum.

Politiet og militæret oplyser, at det var en falsk alarm på grund af et fejlfungerende system.
Under den israelske minikrig mod Hamas i Libanon, der begyndte den 14. november 2012 og sluttede en uge senere, blev over 1800 raketter afskudt fra Gaza-striben mod israelsk område, omfattende en uendelig række af luftalarmer i syd.


Artiklen fortsætter efter annoncen: