– Det virker altid at gå på gaden

Selvom Steffen kan være lidt genert, så beder han ofte for folk på gaden – og mange bliver helbredt! – Jeg har altid været fascineret over for nådegaver, løfter og den kraft, vi har fået fra Herren. Så da jeg gik på Alterna, i Mariager, fik jeg mit første ord fra Gud om, at jeg skulle bede for en veninde, fortæller 19-årige Steffen Sørensen.

Jeg vil bare opfordre folk til at gå på gaden, for der er så mange der længes efter en ven som Jesus, siger Steffen på 19 år.

Veninden havde en skinne på benet og gik på krykker, men da Steffen bad for hende, forsvandt smerterne.
– Der startede min brand for Jesus, og jeg fandt ud af, at vi kan gøre de samme ting som Jesus, fordi vi har arvet Helligånden, der har kraften til at helbrede, siger han.

Kræver det ikke meget mod?
– Det kræver vel altid lidt mod, men det er virkelig for alle, og vi må bare lære at lægge vores kød ned, så det vi gør igennem Jesus kan føre folk til frelse. Jeg kan fortælle, at jeg nogle gange kan være lidt genert, og det er jeg stadig, når jeg går på gaden. Men isen plejer normalt at skal blive brudt ved første samtale, og så kører det derudad. Det er klart, at hvis det er første gang, man går på gaden, så kan det være super godt at have nogle ved sin side at tage med – også for at have flere vidnesbyrd at fortælle, eller bare for at vandre i tro sammen.

Hvordan henvender du dig?
– Jeg henvender mig lidt sjovt til folk, men det er meget forskelligt, da det kommer an på, hvad Ånden siger, jeg skal gøre. Men som regel starter det med; “Hej, må jeg stille jer et spørgsmål? Er nogle af jer syge?” Så fortsætter jeg så ud fra det, hvor jeg forklarer, hvorfor jeg spørger om det, og fortæller, at jeg er kristen, siger han og fortæller, at det nogle gange ender ud i længere samtaler.
– Debatter holder jeg mig dog nogle gange fra, da jeg hellere vil have, at folk skal have en oplevelse med Gud, siger han og fortæller, at de fleste er positive, når han henvender sig.
– For mennesker, der ikke kender Jesus, længes bare efter at få den kærlighed, som Jesus giver. De ved måske bare ikke, at det er Jesus, der kan give dem det, da de tror, at det med Jesus bare er en religion og lovtrældom.

Spontan reaktion er den bedste

– Men den fedeste reaktion, er den reaktion, når en er blevet spontant helbredt, og de kan finde på at flippe helt ud og blive helt: “Ej ej! Det er vildt!” Og det er bare så opbyggende at se, hvad Gud gør ved mennesker, siger Steffen og fortæller en af de største oplevelser, han har haft:
– Jeg skulle hente min søster fra musikundervisning i min bil. Da hun sætter sig ind, siger hun til mig; “Steffen, der var en pige med krykker i dag, som har forstuvet foden”. Det sjove var, at jeg havde bedt og bedt om, at Gud måtte åbenbare for mig om nogle syge i nærheden, da jeg vidste, at der var mange unge mennesker der, og det kunne være fedt at vise Guds kærlighed.
– Vi sidder så og venter i bilen på hende og beder til, hun ikke var taget hjem endnu. Jeg når så at fange hende, lige inden hun sætter sig ind i bilen til sin far. “Hey! Undskyld mig!” siger jeg.
Min søster og jeg fik så lov til at bede for hende, og da vi havde gjort det, havde hun ingen smerte mere, så jeg sagde til hende, at hun bare kunne smide krykkerne ind i bilen. Der var ingen smerte overhovedet, for Jesus havde helbredt hende. Efterfølgende har jeg så hørt, at hun har fortalt det videre til sine forældre, og de har fortalt det videre, og videre og videre. Så det spredte sig i den by, hun bor i, og videre til byens gymnasie, at Jesus havde helbredt hende, siger Steffen glad.