FOR KVINDER
6 forslag til en fed ferie – som næsten ingen penge koster

Bibelcamping, teltferie, husbytte – med lidt fantasi kan der fås meget ferie for få kroner.Mange familier drømmer om vilde ferieoplevelser, men det er ikke altid, økonomien rækker til det.

Cykelferie ligger lige til højrebenet i Danmark. Ikke mindst hvis man kan finde billig – eller gratis overnatning undervejs.

Heldigvis er en all inclusive charterferie ikke det eneste, der kan ryste familien ekstra godt sammen. Ligesom så mange andre ting her i livet afhænger en feries succes allermest af indstillingen til den.
Her følger seks gode idéer til en god men billig ferie.

Byt hus!

Tag på ferie i en anden families hjem, mens de tager på ferie i jeres. Det er en superbillig måde at holde ferie på – især, hvis afstanden til den anden bolig er begrænset. Samtidig får du en unik indgang til lokalområdet ved at leve midt i virkeligheden fremfor på et hotel.
Der findes adskillige hjemmesider, hvis du drømmer om at bytte bolig i ferien. En af de lettest tilgængelige er bytbolig.com, som også praler af at have flest dokumenterede boligbytter.

Undervurdér ikke familien

Måske har du noget familie, som bor i den del af landet, som du gerne vil på ferie i. De har muligvis en fin græsplæne til en mindre teltplads. Men du synes ikke helt, du kender dem godt nok til at spørge. Prøv alligevel. Måske kan en glemt familierelation komme til sin ret, måske ønsker de egentlig mere kontakt, måske er de alligevel på ferie og vil gerne have nogen til at passe på huset, mens de er væk. Én ting er sikker – det bliver ikke til noget, hvis du ikke spørger – og hvem vil blive fornærmet over, at familien vil ses? Især hvis der samtidigt gives god plads til at sige nej.

Få en billig Jesus-ferie!

Mange vil gerne bruge deres sommerferie med andre kristne på camp eller lejr. Men hvis økonomien er rigtig lille, kan det være svært. Men det er ikke umuligt. Der er flere bibel- og sommercamps, der giver rabat eller wildcards til familier med lille økonomisk råderum.
Ellers kan du melde dig som gratis arbejdskraft. En del stævner kvitterer for din indsats med gratis eller billigere ophold. Med i pakken får du dine frivillige kolleger, og det bliver stadig muligt at komme til nogle af møderne. Og mon ikke dine børn kan nyde teen- og børneprogram imens? Eventuelt kan du alliere dig med nogle af børnenes venners familier, hvis der bliver nogle måltider, som det er svært at klare undervejs.

På natur-tur!

Cykelture eller vandreture kan være en rigtig god idé både for modne mennesker og dem med lidt større børn. En cykeltur kan gå fra by til by, hvor I har venner med græsplæner eller gæsteværelser, og på den måde være næsten gratis, samtidig med, at I lærer den del af landet at kende, hvor I bor.
Flere steder i Danmark er der shelters, og efter at loven om allemandsret er blevet ændret, må man også slå telt op på masser af små gratis teltcampingpladser. For en oversigt se teltpladser.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvorfor ikke tage på teltferie i haven eller på en af de mange gratis teltpladser i hele Danmark. Så kan bilen, cyklen, benene eller toget være transportmiddel.
Flyt ud i jeres egen have

Det kan godt være, at det lyder kedeligt og fortærsket, men det er muligt at holde ferie i sin egen have, hvis man har et ordentligt telt. En version kan også være at lade børnene flytte i telt i haven, mens de voksne bliver i deres elskede senge. Det er billigt og nemt, fordi man har alle behageligheder til sin rådighed. Samtidig kræver det lidt ekstra at få den rigtige feriestemning frem. Så måske skal der laves nogle dogmer for ferien. Som at alle aftensmåltider skal laves over bål, eller at alle skal tage på mindst en udflugt sammen hver dag. Men uanset, så er ferie, hvad vi gør det til – og hvis der ikke er så mange penge – så har man stadig hinanden – og det er sådan set det vigtigste.

Find et tomt hus!

Børnehaver, missionshuse og mange andre bygninger står gabende tomme i højsæsonen. Tænk på dit netværk og de ressourcer, som de har. Måske nogen af dem kender et hus, som alligevel står tomt i sommerperioden af den ene eller anden grund, og som de gerne vil hjælpe jer med at få adgang til? Der er jo ingen begrænsninger på, hvad man kan få en fest ud af.
Eva