Jesus helbreder også i dag

Af Peer Laigaard Kunstmaler og  forbeder for syge
Af Peer Laigaard
Kunstmaler og
forbeder for syge

Herren venter på dig – hvad venter du på?
I søndages tekst læser vi, hvordan Jesus helbreder en døvstum mand i Israel for ca. 2000 år siden. Det samme ønsker han at gøre i dag.

Ved den sidste nadver i oversalen i Jerusalem, hvor Jesus delte brødet og vinen med sine disciple, stiftede han samtidig sin nye pagt med dem og os. Den pagt gælder stadig i dag og til evig tid. Gud ophæver aldrig sin pagt med os. Det er os, som svigter, fordi vi ikke tror på Guds ord.
Det samme gælder med Herrens helbredelser. Enhver som har haft et møde med Herren, kan opleve dette.
Herren venter på dig – hvad venter du på?

En dame med kræft

For nogen tid siden ringede en dame og sagde tak for forbøn. Hun havde kontaktet mig en fredag og fortalt, at hun om tirsdagen skulle opereres for brystkræft.
”Vil du bede for, at den operation må gå godt?”, spurgte hun.
”Nej”, svarede jeg, ”det er ikke den slags bønner, vi beder her i huset. Jeg vil bede for, at Herren helbreder dig her og nu. Så, når du kommer ind på sygehuset på tirsdag, så er du frikendt og kan tage hjem.” Sådan blev det, og hun jublede.
Stol på Gud, så skal du se Herrens herlighed.

En mand i kørestol

En ældre mand ringede. Det eneste han bad om, var om Herren ville tage ham hjem, for han gad altså ikke leve længere. Han sad i en kørestol og kunne ingen verdens ting.
Vi snakkede lidt frem og tilbage. Jeg sagde til ham, at han skulle gøre som Job: selvom han havde det ekstremt svært, takkede han Gud.
Jeg opfordrede ham til ikke at lade omstændigheder forhindre ham i at prise Herren hver morgen, takke for dagen i går og lægge den nye dag i Herrens hænder. Så har man nemlig et godt fundament at stå på.
”Jamen jeg sidder jo stadig her i denne kørestol”, indvendte han.
”Hvis det bare er kørestolen som er problemet, skulle vi så ikke prøve at få dig op af den kørestol”, svarede jeg.
”Jamen, det kan jo ikke lade sig gøre, sagde han.
”Er du helt sikker på det?”, spurgte jeg, og tilføjede:
”Ja, jeg ved det heller ikke, men synes du ikke vi skal bede Herren afgøre denne sag?” Det gik han med på. Vi bad en stille bøn til Herren. Miraklet skete, manden kunne stå på sine ben.
”Fint, så kan du også gå”, var min næste udfordring til ham.
”Nej, jeg skal lige have fat i gangstativet først.”
”Vel skal du ej. Har Herren rejst dig op af kørestolen, så kan du også gå på dine ben. Bare ud at gå.”
”Hold da fast, jeg kan jo gå”, jublede manden. ”Det er den bedste dag i mit liv. Sådan som jeg sagde for to minutter siden, siger jeg aldrig mere!”

En anden overlæge

Der er kræftpatienter, som har gennemgået hele forløbet på sygehuset, og som nu har fået beskeden: ”Gå nu hjem og nyd de sidste par måneder, vi kan ikke gøre mere for dig.”
Jeg fortæller dem, at jeg kender en anden overlæge. Skulle vi lade Herren overtage jeres problem? For Gud er alting muligt. Hvorfor vente til den yderste dag? Når du kan gøre det i dag. Her og nu, i morgen er det måske for sent.

Vælg Jesus – ikke præsten

En mand talte engang med en præst og sagde: ”Den kirke kan jeg ikke li’, og den kirke bryder jeg mig heller ikke om.”
”Hvorfor ikke?” spurgte præsten. ”Nej, for jeg kan ikke lide de præster.”
”Hør nu her”, svarede præsten, ”der er også nogle, som ikke kan lide mig. Men jeg er jo kun en vejviser. Der står jo mange sjove vejvisere rundt omkring. Nogle er rustne og skæve, men hvad gør det. Bare du kan se, hvad der står på skiltet. Står der Jesus til højre, så se at komme af sted i den retning. Det er Jesus, du skal have et forhold til, ikke mig – det kommer der ikke noget godt ud af.”
Der er her og nu du bestemmer, hvor du vil tilbringe evigheden. Der er to muligheder.

Markus 7:31-37

Teksten er fra Bibelen på Hverdagsdansk

Jesus helbreder en døvstum mand

31Fra Tyrus gik Jesus via Sidon til Dekapolis’ egne øst for Genesaret Sø. 32En døv mand, der tillige havde svært ved at tale, blev ført hen til ham, og man bad Jesus om at lægge hænderne på ham og helbrede ham. 33Jesus tog ham lidt afsides og stak fingrene i ørerne på ham. Dernæst spyttede han på fingrene og rørte ved mandens tunge, 34så op mod himlen, sukkede dybt og sagde: »Luk dig op!«
35Straks kunne manden høre alt, hvad der blev sagt, og det, der havde hæmmet hans tale, forsvandt, så han kunne tale tydeligt. 36Jesus forbød de tilstedeværende at sige det til nogen. Men jo mere han forbød det, desto ivrigere fortalte de om det, 37for de var ude af sig selv af forundring. »Han kan ordne alt!« sagde folk til hinanden. »Han helbreder både de stumme og de døve.«


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus kan også helbrede i dag - gennem de kristne. Maleri af Peer Laigaard.
Jesus kan også helbrede i dag – gennem de kristne.
Maleri af Peer Laigaard.