Et Facebook- eksperiment

En ung mand fortalte mig forleden, at han og hans kæreste sammen havde besluttet, at de ville holde en pause fra Facebook for et stykke tid.

De slettede derfor samtlige apps til FB både på telefon og på tablets. Det var egentlig ikke, fordi de havde det dårligt sammen, men blot et udspring af, at de ville prøve at optimere deres samvær. Et lille eksperiment.
Efter 4 dage måtte den unge mand overrasket konstatere, at det gjorde en kæmpe forskel, og at de både havde mere tid sammen, men også havde det kvalitativt bedre sammen. Det, der gjorde indtryk på mig, var, at han og hans kæreste egentlig ikke inden forsøget havde syntes, at de havde voldsomt meget brug for det, det var som sagt blot et eksperiment.

Og alligevel gjorde det så stor en forskel?

Er der så også ting i mit liv, som jeg ikke er opmærksom på fylder alt for meget, eller som stjæler min tid og opmærksomhed fra andre vigtige ting, og som jeg bare har vænnet mig til? Jeg får pludselig lyst til at kigge på min hverdag og min prioritering af min tid med friske øjne. Er der noget, der skal fjernes, luges væk? Det kunne være et spændende eksperiment.
Bare ikke Candy Crush. I hvert fald så kun for en periode. En meget lille en.
Hilsen Suh