Gensyn med Beraka

s24_store_Beraka 28Superflot gensynskoncert med lovsangsgruppen Beraka efter 20 års fravær.

Lørdag den 28. september var der stuvende fuldt i Københavns Frikirke på Filippavej i København.

Man oplevede en fortættet forventning. Lovsangsbandet Beraka var tilbage og skulle give sin første koncert i 20 år. Den gang og længe før var de til stor glæde og velsignelse i mange frikirkelige sammenhænge.

Mange kristne har glædet sig over dette herlige lovsangsband og deres vidunderlige sange, som stadig synges i flere menigheder rundt omkring. Og nu hørte vi sangene igen sunget og spillet af Beraka.
Igen sang vi med på ”Jesus, vi er kommet her for at prise dit navn”, ”Vi vil proklamere sejren”, ”Du vendte min sorg til glæde”, ”Der er ingen fordømmelse mer´” og mange flere, men også sange, der er kommet til efter Beraka-tiden.
De sang også meget smukt påskesalmen ”Hil dig frelser og forsoner” tilsat moderne rytmer. Og tilhørerne var med, der blev klappet og vugget i takt til musikken af ”det grå guld” og nogle af deres børn og børnebørn.
Beraka var tilbage for fuld musik og man gik beriget hjem.
Københavs Frikirkes præst, Jørgen Mortensen, indledte aftenen med at udtrykke stor glæde over at være sammen med Beraka igen. Jørgen Mortensen har ofte tjent sammen med dem, og hen mod slutningen af aftenen sagde han, at han var begejstret for denne aften, og at der virkelig var vægt i sangene fra Beraka. Derpå kom han med en stærk appel til folk om at indvi sig på ny til Gud og til tjeneste for ham.
Jan Lindell fortalte, at gruppen havde haft gensynskomsammen på Bornholm for et år siden. Den første aften fortalte de historier igen og igen. ”Kan du huske”. Den anden aften fortalte de livs- og troshistorie fra de sidste 20 år – og var meget ærlige omkring deres liv. Gud havde bevaret dem i troen trods kampe.
Den første aften lo de, den anden aften græd de og den tredje aften sang de – og de nød at synge sammen igen og der er ingen tvivl om, at publikum glædede sig over at høre dem igen. Der var megen klap og begejstring, god lovsang og velsignelse og Beraka betyder netop velsignelse.
Og hvad så nu? Var det en engangs-forestilling, eller får vi dem at se igen? Vi ved det ikke, men der vil i hvert fald være en god mening i at møde dem igen på diverse sommerstævner rundt omkring i landet.