Ukraine søger fred i kirken

Kirkerne må holde åbent 24 timer i døgnet for at kunne tage imod alle de ukrainere, som i disse dage har særlig brug for hjælp og sjælesorg.  På det lille billede ses Anatoliy Raychynets fra Det ukrainske Bibelselskab. Fotos: Dag Kjær Smemo / Bibelselskapet i Norge.
Kirkerne må holde åbent 24 timer i døgnet for at kunne tage imod alle de ukrainere, som i disse dage har særlig brug for hjælp og sjælesorg. På det lille billede ses Anatoliy Raychynets fra Det ukrainske Bibelselskab. Fotos: Dag Kjær Smemo / Bibelselskapet i Norge.

Mange ukrainere har mistet tilliden til politikerne. I stedet søger de til kirkerne, fortæller bibelmissionsleder Bernt Greger Olsen fra Det norske Bibelselskab.

– Folk kommer grædende til kirken på alle tider af døgnet, fortæller en ortodoks præst i Vestukraine.

Nyhedsbureauerne melder om hundrede dræbte og over 1000 sårede i forbindelse med gadekampe i den ukrainske hovedstad. Denne situation får folk over hele landet til at søge kirkerne for at få hjælp og sjælesorg.

Undtagelsestilstand

Bibelmissionsleder Bernt Greger Olsen i Det Norske Bibelselskap har løbende kontakt med assisterende generalsekretær i Det ukrainske Bibelselskab, Anatoliy Raychynets, som i sidste uge fortalte om den meget dramatiske situation:
– Hele byen er nu blevet afspærret. Al trafik med bil, tog og indenrigsflyvninger til og fra Kiev er standset.
Grænsekontrollen er sat ind for at tjekke ID på alle, som rejser ind i byen, sagde han i en melding, som er lagt ud på Det norske Bibelselskabs netside.

Folk har tillid til kirkerne

I Kiev var omkring 20.000 demonstranter fra oppositionen samlet til protester på Uafhængighedspladsen, men urolighederne har ramt hele den vestlige del af landet.
– De fleste har fuldstændig mistet tiltroen til politikerne. Det er nu bare kirken, som har folkets tillid – det gentages hele tiden på radio, tv og blandt andre kommentatorer, fortæller Raychynets.
Fader Vasily, viceformand i Det ukrainske Bibelselskabs bestyrelse og ortodoks præst, rapporterede fra situationen i Lvov i Vest-Ukraine:
– Folk kommer grædende til kirken på alle tider af døgnet. Derfor er kirkerne nødt til at holde åbent 24 timer i døgnet for at kunne tage imod alle dem, der har brug for hjælp og sjælesorg.
– Har I nogle Nye Testamenter eller bibler, vi kan give dem? spørger han.

Bed for Ukraine

– Det ukrainske Bibelselskab har været vor nærmeste samarbejdspartner gennem mange år. Vi opfordrer alle til at bede om en fredelig udgang på denne situation, som ser helt umulig ud lige nu, siger Bernt Greger Olsen i Det norske Bibelselskap ifølge KPK.

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: