Ungt og enkelt

s22_CD_epic_truth_import-acquire_the_fire-25491174-541960469-frnt’Acquire the fire’ er egentlig et band sammensat af forskellige musikere fra forskellige etablerede bands, da ’Acquire the fire’ er en teen- og ungdomsbevægelse, som har arbejde i 35 forskellige amerikanske og canadiske byer.

Da det er et sammensat band, er det lidt sværere at finde en rød tråd i, hvilken stil de vil køre. I de første par numre troede jeg, at stilen var mere i hård rock-genren krydret med elektroniske elementer. Men efter man har hørt de 3-4 første numre, bliver det mere ”almindelig” lovsang, som man kender det.
Musikalsk fungerer det fint sammen, men som tidligere nævnt er det sværere at høre, hvilken vej de vil bevæge sig. Ydermere er det lyriske univers heller ikke videre kompliceret eller svært. Der er fordelen, at sangene er nemt forståelige, men jeg savner mange gange også mere dybden. Teksterne er virkelig simple, og nogle gange virker det næsten for nemt. Det skal dog siges, at jeg tror, det til denne aldersgruppe passer ret godt ind, da det primært er teen- og ungdomskulturen, det rammer.

Sangene, rent opbygningsmæssigt, minder meget om lovsange, som man kender det fra mere etablerede kristne kunstnere (Matt Redman – Chris Tomlin mm). Det er især sangene ”You are the fire” og ”United”, som falder mig i øjnene. Her formår de at bygge sangene op på en simpel måde uden at skulle over-kompensere, og samtidig er sangene ultra-nemme at synge med på. Du fanger hurtigt rytmen, og du fanger hurtigt sangen. Da disse sange også bliver brugt på events, som bevægelsen arrangerer, så skal det helst være iørefaldende, og heldigvis er langt de fleste sange også ret nemme at lære.
Filip Simonsen