Israel og USA holder stor forsvarsøvelse

Over et tusind amerikanske soldater er kommet til Israel for at deltage i en stor amerikansk-israelsk missil-forsvarsøvelse, der har fået kodenavnet “Juniper Copbra”.

En sådan øvelse afholdes hvert andet år for at teste de to landes fælles militære reaktion på missilangreb.

Et centralt israelsk missil-forsvarssystem er “Iron Dome”, der produceres med amerikansk økonomisk støtte.

Den øverstkommanderende over Hjemmeværns-Kommmandoen, general Eyal Eizenberg, påminder om, at hjemmefronten er et hovedmål for Israels fjender under en militær konflikt.

Han sagde under en militærøvelse, at fjenden ville prøve at lamme Israel og demoralisere dets borgere ved brug af alle tilgængelige våben for at opnå en våbenhvile, som skulle udelukke en israelsk mod-offensiv.

Såvel Hizbollah i Libanon som Hamas i Gaza-striben vil bruge missilangreb mod israelske civile befolkningscentre som en betydningsfuld strategi. Under den anden Libanon-krig i 2006 afskød Hizbollah daglig over 100 raketter daglig mod israelske mål, hovedsaglig i nord,

Under Israels krig mod PLO i Gaza i 2009 affyrede Hamas og andre palestineniske grupper raketter mod Israel, hvoraf flere nåede Tel Aviv-regionen. Gaza har også været et afskydningssted for regulære raketangreb mod det sydlige Israel.