Kerry mødte Abbas og Livni i London

I et forsøg på at genoplive den døende israelsk-palæstinensiske fredsproces har udenrigsminister John Kerry haft separate møder i London med den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas og med den israelske forhandlingsleder, justitsminister Tzipi Livni.

Der vides intet om forløbet af møderne, der for Abbas vedkommende fandt sted i onsdags og med Livni igår.

Ifølge det amerikanske udenrigsministerium var begge møder ”uformelle”.

Amerikanske talsmænd vil mindske forventninger til disse møder og et muligt gennembrud for en genoptagelse af forhandlingerne.

Kerry gentog over for Abbas, at en palæstinensisk regering må anerkende Israel, forpligte sig til ikke-vold og honorere tidligere aftaler.

Mens Abbas går med til dette, modsætter Hamas – hans partner i en ny palæstinensisk regering – sig disse betingelser.

”Krigsforbryder Livni”

Livni blev i London konfronteret med pro-palestinensiske demonstranter, der medbragte skilte, hvor der stod ”krigsforbryder Livni” og ”Wanted” (”Ønsket”).

Den israelske minister blev ikke overrasket, idet det var alment kendt, at en gruppe palestinensere krævede, at hun skulle arresteres for krigsforbrydelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun var udenrigsminister under Israels krig mod PLO i Libanon i 2009. To år senere

aflyste hun et planlagt besøg i London, efter at der var blevet udstet en arrestordre mod hende.

Siden da har den britiske regering  ændret loven, således at israelere ikke kan arresteres for beskyldninger om krigsforbrydelse – og at der ydes israelske ministre særlig immunitet for at forhindre arrestation.


Artiklen fortsætter efter annoncen: