Facinerende drypstenhule fundet nær Jerusalem

drypstenshuleIsrael og verden er blevet en attraktion rigere, da det i går oplystes, at der er fundet en fascinerende drypstenshule nær Jerusalem.

Det er Israels Natur- og Parkmyndighed, der har meddelt dette, men hulens nøjagtige beliggenhed er endnu ikke afsløret, da det kan være farligt at gå ind i den.

Det vides imidlertid, at den ligger tæt på den lille by Tzur Hadassah, sydvest for Jerusalem, nær den såkaldte Grønne Linje.

Ifølge myndigheden er hulen nu ved at blive udforsket og kortlagt i samarbejde med Det Hebraiske Universitets huleforskningscenter.

Et besøg i en drypstenshule er som at komme i eventyrland, hvor man ser alskens formationer af farvestrålende drypsten hængende ned fra loftet.

Fænomenet opstår, når regnvand siver ind gennem sprækker i kalksten og langsomt opløser klippen.

Denne proces hedder karstig aktivitet. Israel har flere sådanne drypstenshuler. Bedst kendt er
“Avshalom Reserve Stalactitete Cave”, der også går under navnet Soreq Hulen. Den ligger øst for Ramle, nær et stenbrud og er blevet en stor turistattraktion.

Fundet af den nye drypstenshule blev gjort, da byggearbejdere sprængte en kampesten og så et hul nedenunder. Medarbejdere fra Natur- og Park-Myndigheden indfandt sig og udforskede hullet med lommelygter. De opdagede da en stor hule fuld af drypsten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hulen ventes at blive åbnet for besøgende om en månedstid.