Frygtens dag i Jerusalem efter terrorangreb

Det er frygtens dag i Jerusalem, og israelske sikkerhedsstyrker er i højeste alarmberedskab før muslimernes fredags-bønner på Tempelpladsen.

Politiet er forberedt på hævnakter af ekstremistiske jøder efter terrorangrebet igår, da en 21-årig araber kørte sin bil ind blandt passagerer, der var ved at forlade et bybanetog, og dræbte en tre-måneder gammel baby og sårede otte andre.

En helikopter hænger over Tempelpladsen og følger udviklingen på jorden.

Spændingen er stor mange steder i Jerusalem. Øgede politistyrker ses nu til morgen i Den gamle By og steder, hvor der tidligere har været sammenstød mellem politi og stenhkastende arabere, som f. eks. Isawiya, Silwan og French Hill.

Der har været masse-optøjer i Isawiya og Silwan af maskerede arabiske angribere.

Indgangen til mændenes del af Tempelpladsen er blevet begrænset til andagtssøgende over 40 år.

Chefen for politiets Jerusalem-distrikt, generalmajor Moshe Edri, siger, at den begrænsede adgang til Tempelpladsen er beordret efter at politiet havde fået efterretnings-planer om, at unge arabere ville forstyre freden ved afslutningen af fredags-gudstjenesten.

– Politiet vil være beslutsomt og vise nul-tolerance over for enhver, der forsøger at bryde freden, hedder det i en udtalelse fra politiet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: