– Jeg hørte Gud og så to engle

Den verdenskendte filippinske bokser og verdens 14. bedst betalte atlet har haft nogle stærke oplevelser med Gud, som gør, at han trods sin popularitet indenfor både politik og basketball først og fremmest ønsker, at mennesker skal blive født på ny.
- Da jeg hørte Guds stemme, rystede og nærmest smeltede jeg.
– Da jeg hørte Guds stemme, rystede og nærmest smeltede jeg.


Letvægtsbokseren Manny Pacquiao voksede op som katolik, men en stærk oplevelse i en skov forandrede fuldstændig hans liv og hans identitet.

Manny Pacquiao er lidt af en kendis i hjemlandet, hvor han foruden at være en af de allerbedste boksere også er medlem af parlamentet og endda også er basketballspiller! Men trods de mange titler han kan smykke sig med, så understreger han, at han finder sin identitet et andet sted efter en stærk oplevelse for nogle år siden dybt inde i en skov:
– Jeg hørte Guds stemme og så to engle. Da jeg hørte Guds stemme, føltes det som om, at jeg skulle dø…jeg var midt i skoven, og jeg knælede og bad med mit hoved mod jorden, og der så jeg et lys, et meget hvidt lys, og jeg hørte stemmen, forklarer bokseren med de 10 VM-bælter i otte forskellige vægtklasser.
– Jeg kan bekræfte, at der findes en Gud. Da jeg hørte Guds stemme, rystede og nærmest smeltede jeg. Det var en fantastisk, fantastisk oplevelse, siger han.

Vendte sig bort fra tidligere liv

Mannys mor er stadig katolik, og hun er ikke særlig begejstret for hans nye liv, fortæller Pacquiaos træner gennem 13 år, Freddie Roach:
– Hans mor hader det. Hun prøver altid at tvinge ham til at bede ’Rosenkransen’, siger han om det traditionelle katolske bøn. På Fillipinerne er 90% katolikker, og derfor er den katolske tro den accepterede og mainstream tro, og denne tro er ikke altid en levende tro, som den Manny Pacquiao nu har fået:
– Jeg er ikke en religiøs person, så det er ikke derfor, jeg har vendt mig til religionen, siger han til The Guardian og forklarer, at selvom han kom i kirken som barn, så blev han aldrig konfirmeret.
– Da havde de allerede mistet mig, siger han.
Træneren forklarer, at Pacquiaos tidligere liv nu er fortid:
Han og hans kone er lykkeligere nu end nogensinde før. Han fester ikke løs mere og drikker ikke. Han lever rent nu og sover ikke med hvem som helst mere, og det er hans kone rigtig glad for. Han er et bedre familiemenneske nu, så der er mange gode ting ved det. Han var en ret vildt fyr før og gjorde, hvad han havde lyst til. Alt var muligt.

Du skal fødes på ny

Pacquiao føler sig velsignet over alle de muligheder, han har fået i livet, og nu har han først og fremmest én kamp, han ønsker at kæmpe:
– Jeg vil bare have, at alle i hele verden skal vide, at der kun er én vej til at blive frelst, kun gennem Jesus Kristus. Folk skal kende Jesus og tro på det. Hvis de ikke tror, så har de ikke frelsen, for herren Jesus er den eneste vej til frelsen, lyder de radikale ord fra bokseren, som blandt andet er ved at bygge en kirke på Filippinerne for at kunne dele de gode nyheder om frelsen, som ligger ham så meget på hjerte.
– Jeg er glad, fordi jeg fandt den rigtige vej, frelsen, genfødelsen. Vi skal alle sammen fødes igen. Kristus sagde, at hvis vi ikke bliver født igen, så kan vi ikke komme ind i Guds rige. Så det er meget vigtigt for mig. Jesus sagde: ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig.”