Slangen slap sit tag

s.6 Nissen, Henri_(FRITSKRABT)_RGB_2894En afrikansk kvinde opdagede, at hun havde en medicinmand til nabo. Det var ikke særlig behageligt, så hun overvejede at flytte.

Den okkulte mand eksperimenterede med alt mulig okkult. Og en af hans sorte kunster var åbenbart, at han kunne ligge som død på sin seng, mens hans sjæl eller ånd for over i en slange.
Den slags tror vi jo ikke på i det ”oplyste” Europa, men mange afrikanere kan fortælle om bizare oplevelser med den slags.
En dag kravlede en slange ind i kvindens hus. Hun jagede den ud. Men næste dag var den der igen.

Resolut slog hun slangen ihjel.
På netop samme tidspunkt døde medicinmanden i nabohuset. Og hans kone beskyldte nu nabokvinden for, at hun havde dræbt manden ved at slå slangen ihjel. Det forstod kvinden ikke. Men medicinmandens hustru forklarede, at hendes mand havde flyttet sin ånd til slangen. Og i vrede kastede hun nu en forbandelse på den undrende kvinde.

Kort herefter oplevede kvinden at noget lagde sig om hendes hals. Som om en slange forsøgte at kvæle hende. Når hun gik på gaden, kunne hun også opleve, at noget forfulgte hende og ligefrem fysisk daskede til hende.

Alt dette lyder sikkert bare som et fælt eventyr. Men i sidste uge kom denne forfulgte kvinde til Udfordringens kampagne i Ngaoundere, Cameroun, for at høre Per Hyldgaard tale på byens store plads.
Efter talen kaldte Per folk frem til at modtage frelse ved troen på Jesus, og han bad senere en fælles bøn for alle, der var syge. Da han bad for, at dæmonerne skulle slippe deres tag, mærkede kvinden at slangen omkring hendes hals løste sig. Og hun følte for første gang i årevis en vidunderlig frihed.

Det fortalte hun glad fra platformen og de forsamlede klappede og råbte halleluja over, at Jesus kan bryde slangens kvælertag, så vi igen kan ånde frit.