Hilsen til klummeskriver

Iben Thranholm er cand. teol., journalist og samfundsdebattør og  skriver klummer i Udfordringen.
Iben Thranholm er cand. teol., journalist og samfundsdebattør og skriver klummer i Udfordringen.

Jeg fik lyst til at sende en venlig hilsen til Udfordringens klummeskriver, Iben Thranholm.
Hun blev for nylig interviewet i Kristeligt Dagblad, hvor hun kommer ind på den åndelige verden, der omgiver os på godt og ondt. Men netop den onde, dæmoniske side af sagen er jo et område, der ikke tales meget om fra kirkernes prædikestole, og det er i én forstand nok også meget godt.
Men det er ikke desto mindre en kendsgerning, at også mange kristne døjer med denne påvirkning fra det onde, ja, nogle vil endda være besat af dæmoner. Og ligesom vor Herre Jesus selv fik diverse tilbud fra Djævelen, da han blev fristet i ørkenen, således kan det også ske for Guds børn i dag. Men pas på, det er ulven, der kommer til dig i fåreklæder. Afvis ham i Jesu navn med Guds Ord, ligesom Jesus selv gjorde det.

Eksorcisme, altså uddrivelse af onde ånder, er ikke noget, der kun skete, da Jesus vandrede på jorden, der er også behov for den slags i vore dage. Der er heldigvis stadig folk i Jesu menighed, der tager sig af den side af sagen.
Jesus ”afvæbnede nemlig magterne og myndighederne, stillede dem offentligt til skue og førte dem i sit triumftog i Kristus” (Kol. 2,15). Han blev tilmed selv ”en forbandelse for vor skyld” (Gal. 3,13), for at vi, som tror på ham, ikke skal komme eller være under forbandelse, og det uanset hvad vore forfædre måtte have bedrevet af ugerninger. Det er én af de mange velsignelser, vi har fået efter Kristi død på Golgathas kors.
Men tak til klummeskriveren for hendes direkte måde at kommentere på, hvor udgangspunktet synes at være bibelsk og ikke blot kirkeligt/religiøst.

Mogens Albrechtsen
Fagotvej 50, Næstved