21 egyptere dræbt af ISIS i Libyen

- De blev henrettet, bare fordi de var kristne, siger pave Frans om drabet på 21 egyptiske krisne i Libyen.
– De blev henrettet, bare fordi de var kristne, siger pave Frans om drabet på 21 egyptiske krisne i Libyen.

Islamisk Stat udgav sidste søndag en video, som viser henrettelsen af 21 egyptiske kristne, som blev kidnappet i Libyen, oplyser Egyptens statslige nyhedsbureau MENA.

En video fra ISIS viser, hvordan militante muslimer halshugger de 21 kristne, der er iført orange dragter, på en strand nær Tripoli. Beskyldningen mod de 21 lyder: ’Korsets mennesker, tilhængere af den fjendtlige egyptiske kirke’. – Blodet af vore kristne brødre er et vidne, som bekender Kristus. Så er det ligegyldigt om de var katolikker, ortodokse, koptere eller lutheranere, udtalte pave Frans under mødet med en økumenisk delegation fra Den skotske Kirke. De 21 hører til de tusindvis af egyptere, som siden 2011 er rejst til Libyen for at finde arbejde. Den egyptiske regering har tidligere advaret borgerne mod at rejse til et land, der bliver stadig mere lovløst. Præsident Abdel Fattah al-Sisi har udskrevet syv dages landesorg og har siden mandag udført bombeangreb mod Libyen.