Unge tager imod Jesus med åbne øjne

The New Divide spiller hen over foråret på 12 forskellige efterskoler – samt i kirker og to fængsler. Mange unge har tilkendegivet, at de ønsker at følge Jesus i løbet af deres koncert- og evangelisationstour.
The New Divide spiller hen over foråret på 12 forskellige efterskoler – samt i kirker og to fængsler. Mange unge har tilkendegivet, at de ønsker at følge Jesus i løbet af deres koncert- og evangelisationstour.

Youth For Christ er i øjeblikket i gang med deres årlige band-tour på blandt andet landets
efterskoler. Her oplever de en overvældende interesse for at tage imod Jesus.

– The New Divides forsanger Andy lægger kortene på bordet. ”Vi er et kristent band” fortæller han og giver de unge evangeliet. Derefter be’r han dem om at lukke øjnene og glemme de andre. Dem, der ønsker at tage imod Jesus i deres liv, kan derefter åbne øjnene igen.

Det er Bjarke Jonathan Brokhøj, som forklarer det. Han er 22 år og tourmanager hos YFC – Youth for Christ – i Danmark. Derfor rejser han i øjeblikket rundt med det amerikanske band, The New Divide, som holder koncerter og fortæller budskabet om Jesus på 12 forskellige efterskoler i løbet af foråret. Det er på disse efterskolebesøg, at Andy leder de unge til at tage imod Jesus ved at åbne deres øjne.

Vi er blevet modigere
Det er der mange, som har gjort. Omkring 200, mener Bjarke. Også forsangeren Andy Ziesemer fra The New Divide er overvældet. Han skriver i bandets nyhedsbrev for nogle uger siden:
– Da vi nu turnerer her for tredje år i træk, har vi fået en bedre forståelse af, hvordan vi deler evangeliet i den danske kontekst. I kraft af det tror jeg, at vi er blevet endnu modigere i vores præsentation af evangeliet. Næsten hver aften har vi givet elever og lærere muligheden for at give deres respons til Jesus, efter vi har fortalt, hvem han er og, hvad han gjorde for dem. Vi har haft mere end 75 elever – som vi ved om – der har udtryk en længsel efter at kende Jesus, og som med deres mund har bedt Kristus om at komme ind i deres hjerter. Mennesker kommer til at kende Jesus i Danmark.

Ligesom Andy er Bjarke begejstret over det store antal.
– Vi kender ikke deres historier og forhistorier. Er det seriøst så mange elever fra ikke-kristne baggrunde, som tager imod? Det kan vi håbe på. Samtidig har jeg opdaget, at Andys tale også for mig kan være en anledning til at genopfriske mit ja til Jesus – og måske det er det samme for nogle af eleverne. Vi ved i hvert fald, at rigtig mange har hørt evangeliet og taget imod budskabet. Så må Gud bruge det, som han vil, forklarer Bjarke.

Gud havde sendt hende
– Vi gør rigtig meget i at sige: ”Kom selv og snak med os, hvis I har brug for det – eller med præster og lærere, som I har tillid til”, forklarer Bjarke.

Bjarke Jonathan Brokhøj på 22 er tourmanager for The New Divide. Han er meget taknemmelig for at få lov til at spille sin rolle i det, Gud gør.
Bjarke Jonathan Brokhøj på 22 er tourmanager for The New Divide. Han er meget taknemmelig for at få lov til at spille sin rolle i det, Gud gør.

Det gør eleverne, og derfor kender The New Divide alligevel nogle enkelte af de historier, som ligger bag.
Ashley Olsen, som er medie- og fotoansvarlig – og gift med trommeslageren i The New Divide, fortæller om et møde med en efterskole-pige.
– Hun fortalte mig, at hun havde valgt specielt denne skole, fordi hun ønskede at blive inspireret og vokse med Gud. Efter at vi havde spillet koncerten, bad hun mig om at bede sammen med hende, om at Jesus måtte komme ind i hendes hjerte. Hun sagde, at hun kendte Jesus og altid havde troet på Gud, men det var aldrig gået op for hende, at hun kunne have et personligt forhold til ham. Efter vores bøn fortalte hun mig, at hun var overbevist om, at Gud havde sendt hende til denne efterskole, for at vi kunne fortælle hende om Jesus, og hun kunne blive inspireret til at følge ham. Det var præcis det, hun havde ledt efter!

Taknemmelig for min rolle
– Andy siger altid, at livet er for kort til at snakke udenom, fortæller Bjarke og fortsætter:
– Det er jeg helt enig i. Alligevel kan jeg nemt være en af dem, som kommer til at snakke udenom. Derfor er jeg så taknemmelig for at have min rolle i det. Selvom jeg ikke er i fokus, er jeg en del af det her – og Gud bruger mig til at få det til at køre. Jeg skal ikke have nogen ære for det – men folk tager imod Jesus. Det er jeg vildt taknemmelig og velsignet over at være med i.
– Når vi tager væk fra skolerne igen, kan vi til tider bekymre os. Men vi må lægge de unge over i Guds hænder. The New Divide har flere gange mødt unge, som har fået første smagsprøve på Jesus til én af deres koncerter – og så senere er tingene gået op i en højere enhed. Vi må stole på, at når vi planter frøene, så sender Gud nogle andre til at vande, forklarer Bjarke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udover efterskolebesøgene laver The New Divide også koncerter i kirker og fængsler – hele 25 steder i alt spiller bandet i løbet af deres Danmarks-tourné.