”Hvorfor kalder I det ikke bare Styrke og Stræk?”

Rie Skårhøj mener ikke, at en fysisk stilling i sig selv er hverken mere eller mindre ”kristen”. For hende er det indstillingen og intentionen, som vi lægger i bevægelsen, der gør forskellen.
Rie Skårhøj mener ikke, at en fysisk stilling i sig selv er hverken mere eller mindre ”kristen”. For hende er det indstillingen og intentionen, som vi lægger i bevægelsen, der gør forskellen.

Idékvinde bag dansk Yogafaith afdeling, Rie Frilund Skårhøj, må ofte forklare, hvordan man kan kombinere kristendom og yoga. En konference i weekenden giver de nysgerrige flere svar.

Lørdag den 6. juni bliver den første Yogafaith konference afholdt i Danmark. Der er stadig enkelte pladser. Det er 38-årige Rie Frilund Skårhøj, som har været med til at bringe Yogafaith til Danmark fra USA.

Kroppen kunne lide det

Hun er fitnessinstruktør i Fitness World i København.
– Jeg var instruktør i alt muligt andet, men jeg havde sådan en stivhed i kroppen, selvom jeg trænede meget. Jeg havde hørt om yoga og prøvede det på Youtube – og jeg kunne mærke, at det kunne kroppen godt lide, forklarer hun.
Yoga slutter ofte med en form for meditativ afslapning, og da Rie er personlig kristen, var det naturligt for hende at invitere Gud ind i det.

Drømmer om Yogafaith i alle danske byer

– Gad vide, om der er nogen, som har koblet yoga og kristendom, tænkte hun og undersøgte det. Det viste sig, at der er enkelte kristne yogabevægelser i USA. Rie Skårhøj fandt derefter sin egen yogainstruktøruddannelse hos Michelle Thielen, som også er den Yogafaith-underviser, som kommer til København de næste uger. Ud over selve konferencen er det muligt at tilkøbe sig en firedages Yogafaith-instruktøruddannelse hos Michelle Thielen her i Danmark den 11.-14. juni.
– Jeg drømmer om, at de fleste danske byer må få et Yogafaith-hold, forklarer Rie og foreslår, at det kan bruges i cellegruppe eller klynge. For yoga’en har så meget at give i hendes perspektiv:

Bibelske temaer i Fitness World

– Der er både de rent fysiske fordele, hvor man undgår skader og smerter. Og så er det afstressende. Du er aktiv samtidig med, at du kommer ned i tempo. Det giver mulighed for at lytte til dig selv og også filosofere over dit liv, forklarer Rie, som selv bruger forskellige temaer i sin yogaundervisning i Fitness World.
– Der skal jeg selvfølgelig ikke pådutte deltagerne min tro. Men jeg har arbejdet med bibelske temaer som mod, tålmodighed, taknemmelighed og fred. Når vi så slutter i en hvilestilling, sender jeg nogle gange ønsker – eller bønner om man vil – ud over deltagerne. ”Må du få mod til at sige fra, der hvor der skal siges fra!” kunne være et eksempel, forklarer Rie.

Det handler om intentionen

Hun er ikke så bange for yogas indiske hindu-inspirerede rødder:
– Yogafaith er ikke hinduistisk yoga. Vi bruger bevægelserne, som man måske kender fra den moderne vestlige yoga. For mig er der ingen forskel mellem at stå i yogaens ‘planke’ og lave ‘en planke eller armbøjning’ på gulvet i et fitnesscenter. Jeg tror ikke, at der findes kropslige bevægelser, hvoraf nogle er ‘hinduistiske’, andre ‘kristne’ – som at løfte hænderne i vejret – og andre igen er ‘ikke-religiøse’. Det hele handler om, hvilken intention vi lægger i bevægelsen. Søger vi Guds ånd, søger vi os selv eller noget tredje, når vi bruger vores krop?

Guds nærhed ind i yoga

– Nogle har selvfølgelig spurgt mig, hvorfor vi ikke bare kalder det noget andet – som for eksempel Styrke og Stræk. Men jeg ønsker, at Yogafaith skal blive en indgang for mennesker til at møde Gud, og der er rigtig mange mennesker, som gerne vil gå til yoga. Derfor skal vi udbrede Guds nærhed ind i det, slår Rie Skårhøj fast.
I efteråret håber hun at få mulighed for at streame Yogafaith-træningssessioner til de mennesker, som er interesserede, men ikke har mulighed for at tilmelde sig et hold i deres nærområde.

Yogafaith-konferencen afholdes i Kristuskirken på Nørrebro fra 9.30 til 17.15. Læs nærmere på yogafaith.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: