Film om Skjulestedets helte skal inspirere kristne

Filmen Return to the Hiding Place handler om de unge, der hjalp Corrie ten Boom med at skjule jøder i Holland under krigen, og er en slags fortsættelse af filmen Skjulestedet.
Filmen Return to the Hiding Place handler om de unge, der hjalp Corrie ten Boom med at skjule jøder i Holland under krigen, og er en slags fortsættelse af filmen Skjulestedet.

De var teenagere – og de satte livet på spil for at redde ukendte jøder under 2. verdenskrig. 

Pastor Chuck Smith bad ind imellem den nu afdøde hollandske evangelist Corrie ten Boom tale Guds ord i megakirken Calvary Chapel i Californien. I sidste måned viste kirken filmen ’Return to the Hiding Place’ for at inspirere de unge.

Filmen, som er en slags fortsættelse af ’Skjulestedet’, handler om Corrie ten Booms ’hær af frivillige teenagere’, som hjalp jøder i Holland med at undslippe Holocaust. ’Return to the Hiding Place’ kommer som dvd til september, skriver Christian Post.

Reddede 880 jøder

Petra Pearce, som har produceret filmen sammen med sin far, Peter Spencer, fortæller, at Corrie ten Booms oplevelser under krigen samt hendes arbejde for tilgivelse og forsoning stadig inspirerer. Det samme gør beretningen om de unge, som hjalp til med livet som indsats.
– De fleste unge i vor tid tænker bare på Xbox. Men dengang var der en hemmelig teenage-hær af folk mellem 13 og 17, som gemte jøder i ten Booms hus – 880 i alt. Nogle af dem mistede livet for at beskytte mennesker, de ikke kendte.
Disse unge ændrede Europas historie, siger Peter Spencer, som har arbejdet tæt sammen med Hans Poley, der var en af modstandsfolkene omkring Corrie Ten Booms hjem.
Corrie ten Boom boede i Placentia, Californien fra 1977 til sin død i 1983.
Foreningen Billy Graham Evangelistic Association har planer om at udgive den nye film sammen med den nu 40 år gamle film Skjulestedet.