Lecrae opfordrer til venskab med dem man ikke forstår

Lecrae er ofte i medierne med holdninger om tro og samfund.
Lecrae er ofte i medierne med holdninger om tro og samfund.

Rapperen, som i juni tog den danske Å-Festival med storm, udfordrer til at tale mere med dem, vi er uenige med, og om flere emner end de klassiske kristne emner.

Grammy-vinderen revser de kristne, som ikke vil tale om de lidt mere kontroversielle ting.

Lecrae besøgte i pinsen Danmark på Å-Festival, hvor han blandt andet talte om, at han aldrig havde fortrudt, at han valgte at tro på Jesus, og at hans hjem var i Himlen fremfor noget sted på jorden.
Nogle gode klassiske kristne budskaber, som de fleste kristne er enige i og bifalder.
Men Lecrae mener, at der er en risiko for, at vi som kristne har stærke meninger om dem, vi ikke kender:
– Det forundrer mig, når mennesker, der har store kulturelle forskelle, og som sjældent taler med hinanden på et dybere niveau, har så stærke meninger om, hvordan de andre ser verden, siger han.
– Hvis du bliver sur over, hvordan en anden person ser verden, så er det måske netop denne person, du skulle bygge et venskab med? Men hvad ved jeg? Jeg er jo bare en rapper, siger han afvæbnende til Christian Post.

Ingen tabuer

Men siden har Lecrae taget skridtet videre på sin Facebook-side, hvor han i en video med nu over 3.000 kommentarer udfordrer os alle til at turde tale mere om uretfærdigheder indenfor flere områder end de klassiske kristne emner.
Han spørger undrende, hvordan det kan være, at han bliver opmuntret af især sine hvide brødre og søstre, hver gang han taler om abort eller Islamisk Stats grusomheder, men når han taler om nogle af de racistiske problemer, han fx også mener er et problem i USA, så er der ikke så mange, der støtter ham.
– Jeg forstår ikke, hvorfor der ofte er nogen, som siger til mig: ”Hvorfor snakker du ikke mere om abort eller IS?” når jeg taler om de lidt mere kontroversielle ting. Det er næsten ligesom, hvis jeg kommer til lægen og siger ”Jeg har brækket min arm”, og lægen så siger: ”Alle knogler i din krop er vigtige, hvorfor fokusere på din arm?” Selvfølgelig forstår jeg dette, men nu er det jo min arm der er et problem med, forklarer Lecrae, som understreger, at han med debatten ikke ønsker splid, men derimod mere enhed og retfærdighed.