American Idol banede vejen for kristne musikere

s23_stor_musikereEfter 15 sæsoner bliver 2016-udgaven den sidste for det amerikanske talentshow, der har haft stor betydning for flere kristne deltagere.

American Idol “har sat gang i karrieren for nogle af USA’s store, kristne sangnavne som Mandisa, Colton Dixon og Danny Gokey. Mens showet nu går ind i sin afsluttende sæson i 2016, deler mange kunstnere deres oplevelse af at være med i showet.

Den sidste sæson af “American Idol” havde premiere den 6. januar, og Fox Network meddelte i maj 2015, at den 15. sæson af showet også bliver den sidste.
Siden offentliggørelsen har flere deltagere reageret på nyheden.
Ifølge The New York Times nåede “Idol” en sæson et seertal på over 30 millioner seere. Den mest sete sæson var sæson 5, hvor gospelsangeren Mandisa medvirkede og opnåede en niendeplads.
Da beslutningen var offentliggjort, delte Mandisa et foto på Facebook, hvor deltagerne var fotograferet sammen med daværende præsident George Bush.

På toppen

Idol-deltageren Colton Dixon, sæson 11, fortalte i et interview med Billboard, at det populære show banede vejen for mange.
– Jeg er taknemmelig for de muligheder, det gav mig, og de erfaringer, jeg har haft på grund af det. Jeg er beæret over at være en del af et fantastisk show og kan ikke vente med at se, hvad den sidste sæson har i vente, sagde Colton Dixon til Billboard.
I et andet interview sagde Dixon, at han er ked af beslutningen, men respekterer den.
– Jeg tror, de indså, at de stopper, mens de er på toppen. Det er stadig ‘American Idol’, sagde han til BREATHEcast.com, et amerikansk musiksite med postadresse i Nashville, Tennessee.

Gav drømme og håb

Sæson 8-deltager Danny Gokey skrev på twitter, da han hørte nyheden om, at dette års programmer er de sidste.
– American Idol har ændret så mange liv. For mig gav det mig evnen til at drømme og håbe gennem et af mine mørkeste øjeblikke, skrev Danny Gokey og sluttede sit tweet med:
– I salute you, American Idol.

Udgivet debutalbum

Også Jeremy Rosado delte nytårsaften sine tanker om beslutningen.
– Jeg er stadig ”blown away” ved, at Gud lod mine drømme blive til virkelighed, og hvordan han på denne vis stadig åbner døre for mig, så jeg kan fortsætte med at forfølge min musikkarriere. Tak Jesus og tak # Idol”, skrev Jeremy Rosado, deltager i sæson 11, hvor han nåede en 13. plads.
Jeremy Rosado har netop udgivet sit debutalbum, Heartbeat.
Endnu er det ikke afklaret, om den afsluttende sæson af American Idol vil blive vist på en dansk tv-kanal.
TV2 Zulu havde senest rettighederne til at vise det amerikanske talentshow.