Flere asylansøgere tager på kristne sommerlejre

Der er øget søgning til tværkulturelle lejre. Foto: Vibeke Larsen
Der er øget søgning til tværkulturelle lejre. Foto: Vibeke Larsen

Tværkulturel konsulent melder om op mod 1.000 deltagere på årets kristne tværkulturelle lejre.

De mange nye asylansøgere, som er kommet til Danmark, betyder, at kristne tværkulturelle lejre fyldes hurtigere op.

– Der er mere pres på i år. Der er en tendens til, at lejrene bliver hurtigere fyldt op, siger Krista Bellows, tværkulturel konsulent i IMTA, Indre Missions tværkulturelle arbejde.
Indre Mission arrangerer også lejre sammen med andre organisationer. Hver sommer er der tværkulturel kristen sommerlejr flere steder i landet.

En af årets første lejre finder sted på Hørby Efterskole fra den 27. juni. Her er der fuldt booket, og der er oprettet venteliste.
Det samme er tilfældet på Hestlund Efterskole fra den 6. juli.

– Det er lejre, der traditionelt hurtigt fyldes op, siger Krista Bellows.
På Løgumkloster Efterskole i Sønderjylland er der i år to lejre, der afvikles i samarbejde med IM, LM og Kolding International Community.

Her er stiftspræst Daniel Ettrup Larsen fra Folkekirkens Tværkulturelle Center i Ribe Stift leder på begge lejre i uge 26 og 27.
– Sidste år var vi 160 deltagere. Allerede i marts i år var der 165 tilmeldte, og vi måtte oprette venteliste, siger Daniel Ettrup Larsen.

Lejr med dåbsoplæring

At flere af asylansøgerne ønsker at blive døbt, har ført til beslutningen om en lejr i uge 26, hvor dåbsoplæring er i fokus.
– Den er målrettet voksne, og der er mange farsitalende blandt deltagerne, siger Daniel Ettrup Larsen.

Lejrene i Løgumkloster er støttet af Kirkernes Integrationstjeneste, KIT. Her har Folkekirkens Tværkulturelle Center søgt økonomisk støtte, der primært går til leje af lokaler og en udflugt til Ribe Vikingecenter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge imta.dk er der stadig pladser på de tværkulturelle sommerlejre på Hjallerup IntegrationsCamp, Mørkholt Strand Camping og på Luthersk Missions Højskole.