Salome boede i telt et helt år

Min veninde og jeg skulle sove udendørs for at tage et Snorky-mærke. Det skulle vi gøre i 365 ud af 400 dage, fortæller Salome, som afsluttede udelivet i familiens have i Skovlunde på sin 14 års fødselsdag.
Min veninde og jeg skulle sove udendørs for at tage et Snorky-mærke. Det skulle vi gøre i 365 ud af 400 dage, fortæller Salome, som afsluttede udelivet i familiens have i Skovlunde på sin 14 års fødselsdag.

Min veninde ville tage et spejdermærke, og det ville jeg også prøve, fortæller Salome.

14-årige Salome fra København, som har været i praktik på Udfordringen i uge 39, fortæller om sig selv:

– Jeg går i 8. klasse på Lindehøjskolen i Herlev. Min mor er præst i København Vineyard, og min far er ved at uddanne sig til tømrer, han er tidligere pædagog. Jeg har en lillesøster på 10 og en på snart ti måneder.

Hvordan fandt du på at bo i telt et helt år?
Min veninde Isabella og jeg er Blå Baptistspejdere, og vi skulle sove ude i 365 dage for at få Snorky-mærket. Isabella ville ikke gøre det alene, så hun spurgte mig, om jeg ville være med. Det ville jeg jo selvfølgelig gerne.

Det var lidt mærkeligt i starten, men man vænner sig hurtigt til det. Det blev til rutine, en vane.

Ville du gøre det igen?
Ja, det kunne jeg sagtens finde på! Det var utroligt forfriskende at falde i søvn ude i den friske luft.

Hvorfor har du valgt at tage praktik på Udfordringen?
Fordi jeg meget gerne vil være journalist. Først søgte jeg i Røde Kors, da det ligger tættere på, hvor jeg bor. Men de havde ikke plads til praktikanter. Så jeg stod faktisk lidt i en krisesituation dér, med ingen praktikplads, og jeg skulle have fundet en til om en uge. Heldigvis kendte min mor redaktøren for Udfordringen, så jeg ringede op. Der var heldigvis en plads til mig, så det var jo heldigt!