Tidligere ateist bliver 3. præst i Karlslunde

s2_Johan dJohan Dalsgaard, som tidligere har været i praktik i menigheden, bliver nu Karlslunde Strandkirkes 3. sognepræst.

Allerede i efteråret 2013 var Johan i praktik som præst i Strandkirken. Fra januar 2014 hjalp han med konfirmandundervisningen. Men han har ikke altid villet være præst…

Tidligere ateist

Johan har tidligere fortalt Udfordringen om sin baggrund:
Som barn var Johan ikke blevet døbt, da hans forældre mente, det var noget, han selv skulle beslutte. De flirtede derimod med det alternative miljø, og han fik ingen kristen påvirkning fra dem.

Allerede som 10-årig begyndte han at eksperimentere med at ryge hash, da forældrene til nogle af hans venner var alkoholiserede og tog stoffer. Hans forældre opdagede det ikke i starten, da han ofte legede med kammeraterne og klarede sig godt i skolen.
Senere forsøgte han sig med hårdere stoffer og butikstyveri. Men i slutningen af gymnasiet blev han træt af det hele og var tæt på at droppe ud.

– Jeg var træt af livet. Jeg sad jo bare og røg hash med nogle andre, og jeg syntes, at livet var tomt og meningsløst, husker Johan Dalsgaard.
I mellemtiden var hans forældre blevet kristne gennem et Alpha-kursus, og hans mor råbte til Gud om at gribe ind. Hun oplevede, at Gud ledte hende til at få Johan ind på Det kristne Gymnasium i Ringkøbing.

Og her fandt han selv troen på Jesus. Senere begyndte han at læse teologi i Aarhus.

Indsættes d. 6. november

Johan Dalsgaard er 32 år og bor i Emdrup sammen med sin hustru Julie og sønnen David på 1 år. Det sidste års tid har han været lærer på Jakobskolen, – en kristen friskole på Frederiksberg. Gennem de seneste år har han desuden prædiket, ledt gudstjenester og undervist i “Byens Valgmenighed” i København på frivillig basis.

Ved gudstjenesten søndag 6. november kl. 10.30 bliver Johan indsat i Strandkirken. Han blev ordineret i Roskilde Domkirke den 10. oktober.


Artiklen fortsætter efter annoncen: