Intenst Konceptalbum

s22_cd_house-of-heroes-colorsHvilken kontrol har jeg over mit eget liv? Hvilken betydning har mine handlinger for mig selv og for andre? Tunge spørgsmål, som alle viser sig på den ene eller anden måde på dette album.

Passion. Det er en ting, som ingen kan påstå, at House of Heroes mangler. I over 15 år har dette band nu produceret musik af ekstraordinær kvalitet.

‘Colors’ er et konceptalbum. Det vil sige, at der er et overordnet tema og en historie, som binder sangene sammen. Det er noget, som House of Heroes har kastet sig ud i før, og jeg kan med glæde meddele, at de endnu en gang har leveret varen.

Historien på albummet omhandler et trekantsdrama, som finder sted i en unavngiven storby. Eric (vores hovedperson) vender tilbage, efter at have fået knust sine drømme ude i den store verden. Han mødes her med sin kriminelle fætter Axel, som straks får ham blandet ud i nogen problemer, der – kombineret med deres fælles kærlighed til pigen Joni – får dem begge til at stille sig selv og hinanden spørgsmål omkring livet, kærligheden og Gud.

Rent musikalsk er dette klart en af de bedste tekniske præstationer, jeg har hørt fra dem. De gør et fantastisk stykke arbejde med at bygge sangene op og med at få lyden af dem til at matche de forskellige personligheder hos karaktererne. Fx udtrykker Erics sange ofte en håbefuld undren, mens Axels sange er mere rå og har et meget mere aggressivt udtryk.

Det er ikke en lykkelig historie, der bliver fortalt her. Men hvis du ikke er bange for en lidt dyster fortælling, så vil jeg stærkt anbefale, at du giver albummet en chance og hører det til ende mindst én gang, også selvom rock måske ikke er den genre, du normalt ville høre.
Joey Lønsmann Jensen