Normisjon forærede bedehus til lokal baptistmenighed

Lutheranerne fra Normisjonsforeningen i Otta har givet baptistmenigheden deres bedehus. Foto: Sel Baptistmenighet.
Lutheranerne fra Normisjonsforeningen i Otta har givet baptistmenigheden deres bedehus. Foto: Sel Baptistmenighet.

Det lutherske missionsselskab Normisjon har foræret baptistmenigheden i Otta i Gudbrandsdalen bedehuset ”Eben Eser”. Bedehusets værdi anslås til op mod 2,5 millioner kroner.

– Baptistkirken overtager kun lånet på 200.000,- fordi Normisjonsforeningen vil, at huset skal fortsætte som et bedehus, siger pastor Ulf Magne Løvdahl fra Sel Baptistmenighed i Otta, til KPK.

Der har i flere år ikke været særlig stor aktivitet i bedehuset, som også har været udlejet.

– For nogen tid siden blev baptisterne i byen bedt om at komme til et møde med Normisjon. Der fik de et tilbud fra de lutherske venner: Hvis I vil overtage vort bedehus, så skal I kun betale det vi har i lån på ejendommen, fortæller Løvdahl.

Baptistkirken i Otta havde brug for mere plads og havde overvejelser om, hvordan det skulle finansieres. Menigheden har kun 40 døbte medlemmer foruden børn og unge, så glæden var stor, da man fik tilbuddet fra Normisjon. Samtidig glæder man sig over, at der ikke er så skarpe skel mellem kirkerne som tidligere.

– I min ungdom var det helt utænkeligt, at en så stor gave kunne blive givet på tværs af kirkesamfundene. Det siger lidt om den udvikling, der er sket. Vi ser, at vi tilbeder den samme frelser og Herre, og at det er vigtigere end noget andet, understreger Ulf Løvdahl.