Ærlig rock/pop

– Det kender jeg godt! Det er den følelse, jeg sidder tilbage med efter at have hørt de bare fire sange, som danske Subcultures anden udgivelse ”Session 2” indeholder.

Det er ikke lovsangsmusik. Og det ville ikke fungere som fællessang, selvom nogle af melodierne ville være helt udmærkede til formålet.
Det er til gengæld den type sange, som jeg godt orker at lytte til, når jeg ikke orker så meget. Når jeg ikke kan svinge mig op til de store ord. Men når jeg stadig gerne vil følges med Ham, som elsker mig mest.
EP’en kombinerer ærlige kampe med smuk lyd. Desperate råb med håbefulde toner. Den sætter Gud i fokus på en måde, hvor der er plads til dem, der kender de svære dage.
Kvaliteten er høj, og mange steder er sangene nærmest grandiøse. Stilen er pop/rock – lidt til den rockede side. Men numrene er i bevægelse – fra det stille til det store. Fra smerten til længslen.
Albummet er er indspillet live i studiet. Det lyder ikke live. Det lyder lækkert. Men liveindspilningen giver mig følelsen af at være til koncert med de fem mænd bag pladen. Forsangeren Jakob Wredstrøm fylder mest. Både som medsangskriver bag de fleste af sangene og i den vokalfokuserede opsætning af numrene.
Den tidligere deltager i Voice liveshows har en fantastisk stemme, som det er en fornøjelse at lytte til. Også når han i Blindsided lægger fuld kraft på.
Selvom teksterne berører nogle af dybderne i menneskelivet, er de letforståelige og usentimentale.
Den sidste sang er en personlig omskrivning af en norsk salme. Indholdet passer godt med temaet. Men jeg føler mig næsten lidt snydt for en af Subcultures egne sange. For der er de allerbedst.
Jeg håber, at bandet fortsætter med at lægge ord og musik til nogle af kristenlivets svære dage. Måske er markedet for det ikke så stort. Men det betyder ikke, at vi ikke har brug for det.

Kunstner: Subculture  –  Titel: Session 2  –  Genre: Pop/Rock  –  Download: itunes.dk – Pris: 32 kr.